annehlie

Alla inlägg den 12 mars 2013

Av Annehlie Eriksson - 12 mars 2013 20:53

 

Tjohej! Idag var träningslusten på topp igen. Skönt! Börjar till och med att bli lite hungrigare om dagarna. Det är absolut inga problem längre att få i sig maten i allafall. Jag blir mätt på portionerna också men jag känner verkligen att tre timmar är absolut max innan jag måste äta igen. Det har kommit nu de senaste dagarna. Undrar om det hänger ihop med att kroppen börjar bränna fett nu istället??? Får hoppas på det : )


Som jag berättade igår så är det ju inte förrän morgondagens midjemått och vikt som gäller men eftersom jag hade räknat fel och ställt in mig på idag så tjuvstartade jag lite och jag kan bara säga att än så länge är jag nöjd : )

Man kan säga så här att om det händer saker i den här takten redan så har jag absolut platt mage vid månadens slut.


Kunde inte låta bli att ta rump måttet också och jodå, mycket riktigt. Även där hade jag minskat. Fast egentligen så är jag ju nöjd med min rumpa så vi får väl se om det blir nåt kvar av den i slutänden. Ha ha. Däremot låren hade det inte hänt nånting med trots alla knäböj som jag kämpat så med. Men skam den som ger sig. Bara att köra på.


Idag hade jag som sagt var sovmorgon vilket var urskönt efter gårdagens stress och press. Skulle in till Örebro på en utbildning om sömn på eftermiddagen

 


så det blev lite snoigt där med att få in alla målen under förmiddagen. Men det gick. Frukost, mellanmål 1 och lunch var avklarad kl. 12.15 då jag fick kasta mig i bilen och fara iväg. Utbildningen kan man dela upp i två delar.


Första delen var spännande. Det var en doktor från sömnenheten som föreläste om sömn, vad som händer under sömnen, alla stadier och varför sömn är så viktig egentligen. Eller rättare sagt som hon sa, sömnkvaliten är viktig. Ja man lärde sig mycket nytt faktiskt.

Andra delen var också bra men mest en bekräftelse på att "det här kan jag, prata med föräldrarna om barnen och deras sömnvanor och sömnbesvär" som ju oftast är ett föräldraproblem och inget problem alls för barnet.


Problemet med utbildningar så här är ju att då rubbas det där förbaskade matschemat igen men efter gårdagens magplask så visste jag iallafall hur jag INTE skulle lägga upp det. Så idag tog jag ett äpple till eftermiddagskaffet när de andra moffade i sig nån chokladgodbit och sen när jag kom hem  från utbildningen så tog jag mina två knäckebrödsmackor som jag inte förbrukat under dagen med två skinkbitar på varje macka och ett glas vatten.

Väntade en timme och sen tränade jag och som sagt....energin var på topp!


Så här ser mitt träningsprogram ut nu:


Först kondition 13 min och då kör ju jag zumba

 

Sen kommer Del A i styrketräningsprogrammet.

 

Pull over 15 reps x 2

 

knäböj med hantlar vid sidan 15 x 2

   

Rotation med böjda ben (ny övning från och med idag) 15 x 2

 

zumbapass igen 10 minuter.



Del B i styrketräningsprogrammet

 

Axelpress rak (fast med armbågarna framåt) 15 x 2


   

Höftlyft med ett ben. 15 x2 på varje ben.


   

crunch med rak rygg.


Del C i styrketräningsprogrammet

 

Dips 15 x 2


 

Breda knäböj. Från och med i morgon kör vi med hantlar men fram tills idag utan hantlar.

15 x 2


 

Statisk crunch så länge du orkar. Idag orkade jag 1 minut och 10 sekunder. Det kändes i magen kan jag säga.


Ja som ni ser så har det skett en del förändringar i tränings schemat under de här 10 dagarna. Nu går vi in i fas 2. Här ska brännas fett. Ha ha. Kör så det ryker är mitt nya motto!


Idag skriver coachen att vi vi har klarat 33 % av fitnessfighten.Han skriver också att det är viktigt att vi äter kolhydrater så vi orkar med att träna hårt i en timme och att det är viktigt att lyssna på kroppen. Om man har ätit enligt programmet och ändå känner sig jättetrött och orkeslös så måste man öka energi intaget lite. Typ ett extra mellanmål. Jag känner dock att det här funkar bra på  mig så jag stannar på mina 1500 kcal.

Han skriver också att det är viktigt att inte gå under 1500 kcal om man vill träna hårt.


Dagens fråga.

Är du ofta stressad och hur hanterar du stress?


 

Jag kan säga att för några år sen tillbaka så hade jag väldigt lätt för att stressa upp mig. Satt ofta kvar på jobbet flera kvällar i veckan för att hinna med allt administrativt arbete och överbokade mig själv med besök. Som ett brev på posten så började jag naturligtvis att känna mig nästan depremerad av min arbetssituation och orkade som följd av detta inte med familjen hemma heller. Och då bestämde jag mig för att nu skulle det ske en förändring. Jag såg till att vara mer snäll mot mig själv och såg till att skapa luckor i schemat för det administrativa arbetet. Som följd av detta slapp jag sitta på "kontoret" och jobba klart efter dagens slut. Föräldragrupperna har vi fortfande efter arbetsdagens slut men det är mest för att få med papporna i grupperna och det känns helt ok. Tiden tar man ut nån annanstans i schemat.


En sak till hände. Jag upptäckte tjusningen med att träna och vad den gjorde med mitt sinne. Jag blev starkare, gladare och mer stresstålig och det är intressant. Så när folk sitter där som pösmunkar i sina soffor och klagar på hur trötta de är eller orkeslösa så brukar jag tänka att "tänk om jag kunde överföra känslan till er hur bra det känns i hela kroppen och sinnet om ni börjar träna". Det är så enkelt att börja må bra igen och du.


DET ÄR DU VÄRD!!!


Nu blev det ett långt blogginlägg idag men i morgon blir det desto kortare för då jobbar jag 11 timmar igen. Föräldragrupp igen, babymassage står på schemat.

 

Kramar Vickan









Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards