annehlie

Direktlänk till inlägg 4 februari 2011

Härliga helgen är äntligen här igen!

Av Annehlie Eriksson - 4 februari 2011 11:59

  

Hej Allihop!

 

Här är livet toppen just nu. Mår verkligen jättebra med mig själv igen och det käns så skönt. Hoppas nu bara att hälsan kan få vara på topp ett tag igen nu också.

Tyvärr blir det inte så mycket tid över till bloggen så den får komma lite i sista hand men jag är desto mer taggad att skriva när lust och tid infaller samtidigt : )

 

Jag tror att de två största anledningarna till att jag mår så toppen nu är att jag ÄNTLIGEN kommit in i träningsrutinerna igen. Jag kände mig lite trögstartad i början och kan erkänna att jag inte ens tyckte det var kul under träningen till en början men nu är jag där igen...jag får bromsa passen istället för jag har sån träningslust. Det känns härligt! 

  

Har kommit igång med zumban igen och om det är nånting som är kaloribrännande så är det detta danspass. I början när man ska lära sig stegkombinationerna så blir man inte direkt jättesvettig efter passet men sen när dansen sitter som en smäck så man kan lägga energi på att ta ut rörelserna till 100 % och hålla farten så att säga, ja då lovar jag att det nog inte finns något pulspass knappt som har sån positiv effekt. Zumba gör en fit på sikt, konditionen ökar drastiskt bara efter ett kort tag. Springa loss på springbandet nu är inga problem kan jag säga och i vår när springpassen byts ut mot spåret utomhus istället så har jag redan konditionen på topp. Kan knappast kännas bättre. Man blir glad också. Den sprudlande glädjen som finns i zumban går inte ens att beskriva.

Ja ni andra som drabbats av zumba febern vet precis vad jag menar, eller hur?

  

Jag gymar ju såklart också men bara en gång i veckan eftersom det ena zumbapasset är ett kombinerat dans/gympass redan. Det andra zumba passet är bara ett danspass.

Det är en härlig kombination. I förra veckan när jag och min dotter var ner på gymet efter arbetet så var det alldeles fullt där nere. Man fick till och med stå och vänta på att springbandet skulle bli ledigt. Så den här veckan bestämde vi att testa morgonträning istället. Nu fick min dotter förhinder den här veckan så jag packade mina träningssaker kvällen innan och fast jag var trött när klockan ringde halv sex morgonen därpå så steg jag upp ur sängen. Det var så skönt att slippa bry sig om håret och sminket. Bara hoppa i kläderna , käka lite frukost, borsta tänder och sen iväg. Halv sju var jag på gymet. Det var alldeles dött på folk utomhus och parkeringen var nästan tom. Jag tänkte att jag blir nog själv på det där placet i dag men det fanns faktiskt några fler morgonpigga själar där. Tre muskelbyggande killar höll till inne på den tunga gymdelen. Tre unga tjejer som planerade studenten samtidigt som de tränade var också där och fyra st 50/60+ are var också där. En härlig blandning med andra ord.

Jag körde uppvärmning på crossen 5 minuter och sen körde jag igenom styrkepasset. Mitt mål nu är att nå de tyngder jag avslutade med i höstas. Dit är det en bit kan jag säga.

Sen körde jag 30 min på springbandet. Svettig och nöjd stretchade jag lite innan jag bytte om till badkläder och gled ner i bubbelpoolen för 100 % avkoppling i 10 minuter.

Nöjd och glad över att ha dagens gympass gjort så klev jag in på jobbet kl. halv nio prick : )

 

   En fråga som jag ofta funderar över är skillnaden på när män och kvinnor tränar. Min man tränar också men när han tränar så ska det endera vara intensivt eller inte alls. Så nu när han kommit igång med sin styrketräning igen så kör han typ fem dagar i veckan men då delar han upp musklerna. Detta dagliga tränande gör att han bara kan koncentrera sig på två saker varje dag och det är träning och jobb.

 

Som kvinna planerar man mer.

1) Träning ska prioriteras men inte till vilket pris som helst. Det vill säga att om jag tränar tre dagar i veckan så hinner jag utföra andra praktiska sysslor de andra dagarna.

2) efter ett träningspass så hinner jag slänga in en maskin tvätt om jag gör det direkt när jag kommer hem. En maskin är bättre än ingen alls.

3) Planera och laga mat. Ja om jag skulle droppa det så skulle vi nog inte få någon mat här hemma. Jag har iallafall lisat över handlingen till min man men handlingslistan sköter jag.

4) Sen måste man ju städa ibland också. Tur att jag har mina lediga fredagar varannan fredag! Idag är jag faktiskt ledig fast jag var ledig förra fredagen. Jag har bytt med min kollega men istället så jobbar jag två fredagar på rad sen istället.

 

Skit samma vem som gör vad. Jag bara förundras ibland över vad mycket saker som en kvinna kan göra samtidigt då en man behöver 100 % koncentration på det han gör här och nu. Det skulle vara intressant att se en kvinnas hjärna och en mans hjärna jobba samtidigt ; )

 

Vad händer nu?! Ingen träning idag iallafall. Jag tvättar, just nu bloggar jag men strax blir det städning som står på schemat. Min dotter kommer hem med sin pojkvän för första gången den här helgen. Jag har tjatat länge nu om att få träffa honom : )

Det är också en stor anledning till att jag mår bättre nu, att min dotter mår så bra igen äntligen. Hon har inte varit sig själv alls det senaste halvåret och en period var jag riktigt orolig för henne men nu är hon glad och pigg igen och jag tror att kärleken  är en stor anledning som hjälper henne mycket att må bra i de övriga delarna också. Men nu är det dax för mamsen att få träffa underverket tycker jag!

 

Just ja. Har ju inte berättat om förra helgen när vi var i Borlänge!

 

  

Vi bodde ju på Galaxen som var ett stort fint hotell. Vi var först in till stan och åt god mat på en china resturang där och sen begav vi oss tillbaks till hotellet för att byta om till badkläder och ta hissen upp till bubbelpoolen högst upp. Vi hittade ett bord där vi slog oss ner och tog nån cider innan vi gled ner i poolen bland ett helt gäng mer eller mindre påverkade killar men vad gör man inte för att få bada bubbelbad : ) Vi hade ju våra egna män med oss så det var ju lugnt. ha ha.

 

Sen spelade vi lite kort inne på hotellrummet på förkvällen. Hur det gick ska vi prata tyst om men grattis Åsa till vinsten får man väl säga ; )

 

Lite senare på kvällen var det dax att gå ner och ruska på rumpan lite. Åsa och jag tyckte vi behövde komma igång lite så vi köpte oss en varsin tequila och en red bull vodka. Sen strandade vi på dansgolvet resten av kvällen tillsammans med en jättetrevlig kompis till Åsa som hette Sara. Vi partade verkligen loss ordentligt. Kul att vara ute med kompisar som tycker lika mycket om att dansa som en själv. De hade mogendans där också och det var många som var uppe och buggade men vi höll oss på discoteks sidan hela kvällen.

Våra karlar såg vi inte till på hela kvällen. Jag tror de höll sig i baren. Iallafall så är inte min man så värst förtjust i att dansa...tyvärr.

På nattkröken var vi jättehungriga och alldeles utanför vårt hotell så hade de nån slags matkiosk där de även gjorde pizzor. Jag och Åsa köpte en hawaii och delade på uppe på hotellrummet. mmm vad god den var just den tidpunkten på dygnet : )

 

Min man har fyllt år också, i onsdags.

  

Den här bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle när vi bodde på hotell i Västervik men vi har och ska naturligtvis fira honom även detta år.

Vi jobbade emot varandra i onsdags så vi har knappt träffats men i julklapp fick han ju en silverring av mig och den hade jag lämnat in för gravering och på sin födelsedag fick han tillbaks den med graveringen David på utsidan av ringen och inuti ringen så står det "jag älskar dig".

 

Men i kväll ska ha få de riktiga presenterna så de kan jag inte avslöja här och nu.

 

Nej nu väntar städningen och första tvättmaskinen är snart klar.

 

Vi höres alla goa bloggvänner!

 

Kram Vickan

 

 

 
 
Sita

Sita

4 februari 2011 16:24

Är redan bättre i min fot. Kram

http://siitasblogg.blogspot.com

 
browneyedgirl

browneyedgirl

9 februari 2011 06:20

Vad skönt att höra att du mår toppen nu =) Man får njuta vännen. Skickar en hög med kramar, fånga dom, kommer på posten ja typ NU =)
Kraaam

http://www.metrobloggen.se/browneyedgirl

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annehlie Eriksson - 19 april 2013 20:49

  Hej! Det var några dagar sen jag skrev i bloggen nu men dagarna är milt sagt fullspäckade av arbete och så träning såklart då så jag har faktiskt inte hunnit med att skriva nåt i bloggen på några dagar. Så ska försöka sammanfatta dagarna som gåt...

Av Annehlie Eriksson - 16 april 2013 20:15

  Idag ringde klockan 05.10. Klockan 05.20 klev jag upp ur sängen. Time to run!!! Jag älskar verkligen morgonträningen mest av alla träningspass. Dels känns det skönt att starta morgonen med att vara sund, dels blir man pigg av träning och klara...

Av Annehlie Eriksson - 15 april 2013 19:33

  Styrketäning eller   Löpning. Ja det vete tusan vad jag tycker är roligast nu alltså. Jag som verkligen avskytt styrketräning tidigare. Nu älskar jag att pressa kroppen till det yttersta och köra så musklerna är alldeles möra efteråt. Vad ...

Av Annehlie Eriksson - 11 april 2013 20:45

  Ville bara slänga ut den här bilden som jag stal från fitnesfightens sida ifall det är nån som undrar vad jag håller på med. Det är precis det här jag håller på med, att skafa mig en livsstil som kan vara för alltid.   Ibland blir jag bara ...

Av Annehlie Eriksson - 9 april 2013 22:09


  Studsade nästan upp ur sängen i morse när klockan ringde redan tjugo över fem. Idag var det ÄNTLIGEN dax att inta nya träningsdojjorna och dra ner till gymet och löpa på löpbandet. Jag vet att det är många som inte gillar att springa på löpband,...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards