annehlie

Senaste inläggen

Av Annehlie Eriksson - 24 mars 2013 17:31

 

Hej svejs!

Ja då var man äntligen inne på sista veckan och ni kan tro att jag kör så det ryker! Så nu vill jag bara tacka alla mna vänner och nära och kära för att ni stöttat mig i det här och jag hoppas att ni förstår att det inte är det att jag inte vill prata med er i telefonen eller träffa er. JAG HINNER HELT ENKELT INTE MED DET!!!! Men jag lovar att kompensera er när den här resan är över. Än en gång tack för att ni inte gett mig dåligt samvete utan istället gett mig 100 % stöd.


Idag gjorde jag det sista mat racet också så nu är veckans matlådor klara.

Den här veckan känns ovanligt lätt till skillnad mot de tidigare veckorna. Bara fem arbetsdagar med träning kvar och sen en långledig helg och då är träningen en piece of cace känns det som. Dessutom har jag inga föräldragrupper den här veckan och som det ser ut också en skapligt lugn vecka på jobbet så jag har alla förutsättningar att lägga all energi på träningen nu de här sista åtta dagarna.


Träningspasset idag är gjort. Ny övning var Leg extension:

   

Denna övning kändes så lätt så jag nästan blev osäker på om jag verkligen gjorde övningen rätt men...jo det gjorde jag nog känner jag när jag kollade efteråt. Skönt med lite lättare övningar emellanåt också : )


Till skillnad mot den här magmarodören:

   


Det känns verkligen som att magen ska gå av på slutet och man nästan skriker av utmattning och "smärta" i magen när man kör de tre sista. Men magen blir iallafall platt. Ha ha och det är ju det som är meningen ; )


Det är många övningar som är riktigt jobbiga nu men det är också kul och inspirerande att ha ett program där övningarna byts ut succesivt hela tiden. Det gör att programmet aldrig hinner bli tråkigt.


Idag skriver coachen ett kort inlägg där han motiverar oss att träna ihop med en vän. Då blir man liksom dragplåster åt varandra.


Själv föredrar jag faktiskt att träna ensam. Jag behöver inget dragplåster för att ge järnet och jag vill kunna lägga upp mitt tränings schema efter mina förutsättningar och då jag jobbar ganska mycket också så har jag ju verkligen svårt att anpassa tider efter nån annan. Men absolut, om man har svårt att vara dragplåster åt sig själv så är det ju bra att ha en vän att träna med så man kan pusha varandra.


Dagens fråga?


Ber du om hjäp när det behövs?


Antar att frågan är ställd som om jag ber om hjälp vid behov i allmäntet. Ja absolut. Men jag försöker att lösa problemet på egen hand först men kör jag fast så ber jag absolut om råd och hjälp. Jag förstår mig inte på folk som har svårt att be om hjälp, såna människor som kör sitt race till det yttersta även om de innerst inne vet att de är på väg åt fel håll.

Nej be om hjälp det har jag aldrig haft svårt för.


Nu väntar en skön och välbehövlig dusch och sen lite tv mys i soffan så här en söndag kväll. Den här söndagen har ju för övrigt bjudit på en otroligt härligt solig söndag så en längre promenad hann jag också med på förmiddagen idag.

 

Ha det gott allihop!

See you tomorrow again.


Kramar Vickan.


ANNONS
Av Annehlie Eriksson - 23 mars 2013 19:08

 

Hello everybody!

Its me here again : )

I morse var det en spänd, förväntansfull och lite nervös Vickan som gick upp ur sängen. Jag tittade mig i spegeln och tänkte att måtte den där vågen och det där förbaskade måttbandet visa mig nu att spegelbilden inte spelar mig ett spratt. Men i nästa sekund så tänkte jag att spegelbilden kan ju lura en men att man helt plötsligt knappt kan använda sina jeans eller vissa underkläder. Ja det kan ju iallafall inte bara vara en illusion.


Jag drog inte på det nå längre. Jag tog ett djupt andetag och ställde mig på vågen...nöjd. Jag tog fram måttbandet....jag var tvungen att mäta flera gånger för att inte se att jag mätt fel....men nej. Lysande resultat!!!!


Om tio dagar får ni se och veta mitt slutresultat! Men jag kan säga så mycket som så här att jag hade ju satt upp vissa mål från början. Vikt målet har varit ett mål så länge jag kan minnas nu men jag har aldrig nått målet. Nu är jag bara 1 1/2 kilo från målet och jag törs nästan hoppas på att jag kan sänka målet lite till nu men når jag det så vill jag absolut inte gå ner något mer sen. Sen får målet bli att stanna där istället.


När det gäller midjemåttet så hade jag ett mycket långsiktigt mål som jag defenetivt inte hade räknat med att nå under fitnesfighten men nu är detta till och med faktiskt möjligt. Det fattas nämligen bara 3,5 cm för att jag ska nå det målet.


Så ni förstår nu att det första jag måste göra när den här fitnesfighten är över är att ge mig ut på stan och köpa nya jeans och nya underkläder. En riktigt angenäm uppgift : )

Tur att jag hade några jeans gömda längst in i garderoben som tidigare var för små. De är alldeles lagoma nu!


 

Träningen idag gick verkligen som en dans. Jag vet inte om jag var extra sporrad av resultatet eller om jag helt enkelt var bara på G men jag kände riktigt hur jag tog ut zumbastegen extra mycket och körde så svetten sprutade. Styrkepasset körde jag också på i som en ångvält. Ja fasen vad skönt det kändes alltså!!!

Ny övning idag var Flyes:

   

Vad skriver coachen då. Jo han skriver att han tycker det är kul att läsa om våra bra resultat och att tävlingen kommer att bli tuff om första priset. (Jag har redan vunnit första priset och det är min nya fina kropp och mitt nya liv, mina nya kunskaper om kost och träning. Men för den skull inte helt fel om man skulle ha en chans på första priset också)

Hade nästan glömt bort att det fanns priser också. Har varit så inställd på att fixa den här månaden bara.

Men det är ju precis så som coachen säger också att alla är ju faktiskt vinnare med ändrad livsstil och ökat välmående.

Coachen skriver att han märker nu att det är många som mår bra nu när vi går in i sista delen av fitnesfighten. Sömnen fungerar (ja den är inga problem) matrutinerna sitter (japp som en smäck) och träningen går att köra hårt (ha ha ja verkligen. Det känns att man kör hårt nu. Man tar i så man tror man ska svimma emellanåt och nu börjar de där fina tjejmusklerna visa sig också. Så härligt!)


Dagens fråga.

Låter du andra människor påverka dig negativt/positivt?

Absolut ingenting negativt biter på mig just nu kan jag säga. Men positiva kommentarer de suger jag åt mig och de ger mig bara mer motivation.


Det lustiga är att i början när jag började köra fitnesfighten så var det många som var skeptiska och sa kommentarer som att "akta så du inte går i väggen", hur länge ska du leva så där då? "Hoppas du inte blir sjuk av det bara." Kan det vara bra det där, när man blir äldre så är det bra med lite extra hull osv.(i vilken statistik då undrar jag???)

Efter ett tag när resultaten började visa sig och folk märkte hur bra jag mår. Ja jag var själv överaskad över hur otroligt pigg och glad jag var och hur bra jag mådde. Ja då började folk bli nyfikna. Började fråga om hur träningen ser ut, vad jag äter mm. De vill veta mer helt enkelt. Jag har också märkt att jag påverkat en del människor i min närhet så de också har börjat fundera i banorna att börja träna och ändra kostvanor.

Nu på slutet har frågorna blivit fler och fler. Många vill veta hur jag fann fitnesfighten och hur man kommer in på deras hemsida. Jag märker också att många tittar beundrande på  min kropp och jag tänker att de gott kan vara lite avundsjuka för jag har banne mig inte fått det här gratis. Jag har kämpat som ett djur men det har också gett resultat.

Till och med min man som tränat ganska tung styrketräning till och från i perioder och började med det igen när jag började med fitnesfighten. Och nu har han börjat prata om att börja köra kondition också och han börjar sakta men säkert att studera sina kostvanor. Så lite påverkan har jag haft på honom : )

Nej nu ska jag sjunka ner i tv soffan och vara lite trevlig mot min man.

Vi ses i morgon igen.

 

Kram på er! Ha en trevlig lördag kväll!

Vickan
ANNONS
Av Annehlie Eriksson - 22 mars 2013 17:35

 

God kväll allihop!


ÄNTLIGEN FREDAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu är bara 11 träningsdagar kvar också, ja alltså innan fitnesfighten är över. Då blir det vila i sju dagar men sen så drar värsta träningsprogrammet igen fast inte lika tufft som det här programmet då såklart. Men dock ett ganska maffigt träningsprogram det också och tro det eller ej men jag ser fram emot det : ) Jag längtar nämligen efter springbandet nu och så fort det börjar bli lite torrare ute på marken så kommer springbandet att bytas ut mot asfalt och skogsstigar. Jag har lovat mig själv att ge mig en riktigt fin present sen för att jag klarat fitnesfighten så bra och det är ett par BRA och SKÖNA springskor att springa med utomhus och då får de banne mig kosta lite också.


Nu har jag precis ätit mellanmål och nu väntar jag på att kasta på mig träningskläderna och köra ett pass igen. Idag är jag riktigt taggad. Dels så är det ju fredag och det är precis som att jag får extra energi till helgen för då vet jag att jag kan lägga fokus på bara träningen och det känns bra, dels är det väg och mätdag i morgon och det har jag sett fram emot jättemycket. Dels är sista träningsveckan en kort arbetsvecka nästa vecka. Så allting känns just nu bara som en piece of cake. Ha ha. Det känns underbart!!!


Ny träningsaktivitet idag blir:

   

Breda knäböj med hantel från bröst.

Ja som sagt var. Övningarna blir bara mer och mer avancerade men ombyte förnöjer. Om bara den där sidoplankan kunde bytas ut sen också så skulle jag vara nöjd. Ha ha.


Idag skriver coachen att  vi som fortfarande är med och kämpar ska vara jättestolta över oss själva. Nu börjar den roligaste OCH den jobbigaste delen av fitnesfighten.

Det roligaste är att det är så lite kvar och det jobbigaste är att kroppen vill ha mer energi och mer vila. Jo tack det har jag märkt. Tur att man är en sån fighter i botten : )


Jag har verkligen följt det här schemat från punkt A och fram till nu. Jag följer slaviskt kostschemat med 1500 kalorier/dygn. Jag vänder på mellanmål och de stora målen ibland och eftersom jag inte orkat med knäckebrödmackorna till de stora målen så har jag lagt in de som ett extra mellanmål. Att ens tänka tanken att synda om det så handlar om en liten extra makaron i kastrullen så har det varit helt otänkbart. Jag har gått in med den inställningen att ska jag köra så ska det vara fullt ut och inget annat.


Detsamma har gällt träningen. Är det 15 ggr x2 man ska göra övningen så är det 15 ggr x 2 och inte 13 eller 14. Ibland har jag känt att "nej jag orkar fan inte en till men då har jag tagit i ändå från tårna och fixat den där sista. I ur och skur har jag tagit mig igenom de här passen och ena dagen har jag dansat mig igenom passen och andra dagar har jag verkligen fått tagit fram den där fightern i mig. Jag har lärt känna mig själv på ett helt annat sätt under den här perioden. Det måste vara det här som kallas självkännedom.


Men som coachen säger "Kom ihåg att hade det här varit lätt så hade alla varit med".


Bara att köra på alltså : )


Dagens fråga då

Ett sunt och tryggt exempel på livsprioritering är:

Du

Familj

Arbete

Vänner och hobbies


Hur ser DIN livsprioritering ut?


Ja jag håller med om att JAG är viktigast att prioritera. Det är ganska självklart  att sköta om sig själv i första hand för om man inte själv mår bra så mår inte familjen bra heller och arbetet blir lidande och vad har då vännerna för nytta av en!!!

Det fanns en tid när jag bortprioriterade mig själv och prioriterade allt och alla andra.

Idag prioriterar jag defenetivt i den ordningen som ovan näms.


Nej nu ska jag träna!


I morgon är som sagt var den stora dagen. Så spännande!!!!!

Tänk att jag klarat 20 dagar. Bara 10 dagar kvar nu!

Snart mål!!!

 

Ha en bra fredagkväll allihopa

Vickan!

Av Annehlie Eriksson - 21 mars 2013 20:35

 

Hej tjolahopp!!!


Idag känner jag mig pigg och fräsh igen. Har de två senaste dagarna känt mig lite trött och lite sliten vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att jag arbetat mycket och i kombination med tuff träning. Men träningen brukar liksom ändå alltid kännas kul men de här senaste dagarna så har den som sagt var mest känts jobbig.


Men idag hade piggheten och motivationen vänt igen och humöret är på topp och träningen gick som en dans. Kanske för att det kommit in lite andra övningar i programmet än tidigare eller kanske för att det snart är helg : )

Nu när det snart är påsk så är det bara fem arbetsdagar kvar att träna och det känns ju skönt för de dagarna som jag är ledig och ska träna känns inte alls lika tunga, inte ens fast det är påsk : )


Ny övning idag var:

   

Fällkniven. Den kändes sjukt mycket i magen. En riktig magdödare. Men den var ändå skön på samma gång som jobbig.


Jag har känt lite småont i knäna sen jag ökade på vikten i knäböjen så idag gjorde jag som så att just i knäböjen så backade jag till mindre vikter och då gick det bra. Ser inte det som något bakslag, det är bättre att knäna håller månaden ut nu.Det är många som fått bra resultat med fitnesfighten och undrar hur man ska fortsätta sen efter fitnesfighten och då skriver coachen att fitnesfighten har ett 6 månaders program och ett 12 månaders program som är skräddarsydda för just oss som precis avslutat fitnesfighten. Med det programmet kan man få ännu bättre resultat genom att på lång sikt bibehålla sin nya livsstil.


Då får man nya programupplägg varje månad och man väljer själv hur många gånger i veckan man vill träna. programmen är utformade att kunna användas både hemma och på gymet. Självklart så har man också kvar en coach att fråga frågor till om man har några såna.


Det verkar skitbra tycker jag så till hösten funderar jag på att hoppa på ett 6 månaders program för fram tills dess så har jag ju redan en plan på hur jag ska lägga upp min träning fram till dess. Det är också ett schema som jag tänker följa men med mer fokus på springning men också styrketräning såklart. Jag kommer att berätta mer om det sen längre fram.Coachen skriver också att om man behandlat sin kropp fel i 25 år så kan man heller inte förvänta sig att allt händer över en natt.

Kolla inte vikt och midjemått varje dag!

Fundera inte på om du blivit mindre eller större. Se till att skapa bra mat och träningsrutiner så slipper du fundera.


Coachen säger att man lätt bygger upp negativ energi om man håller på att testa sig själv varje dag. Stresshormoner sätter stopp för ämnesomsättningen och man får inte de resultat man vill ha. (Så har jag aldrig tänkt! Men det låter ju faktiskt logiskt.)


Coachen säger också att det som gäller är NO EXCUISES!!! Ge dig ingen mental möjlighet att förlora kampen emot dig själv.


Jag tränar en timme betyder att du tränar en timme och inte 45 eller 50 minuter!


Jag ska äta 1500 kalorier per dag betyder att du äter 1500 kalorier om dagen, inte 1200 eller 1300 kalorier.


Coachen säger


DU BESTÄMMER VILKA VAL DU GÖR!!!!


Vi har 11 dagar kvar nu! Nu kör vi allt vi kan den sista perioden! Han säger att vi ska sluta leta efter ursäkter och förklaringar till varför man inte gjort som man ska och istället koncentrera oss på vad vi ska göra.


LET´S GO!!! skriver han.


Ja som ni hör, det är en hård coach vi har. Ingen vila här inte. Ha ha.


Dagens fråga?

Vem eller vilka bestämmer över dig och ditt liv?


JAG bestämmer över mitt liv ! Det är jag 100% säker på idag. Det fanns en tid när min vardag bara var arbete (ofta satt jag kvar en eller två timmar extra på jobbet för att hinna med). När jag kom hem slängde jag mig i soffan och tyckte synd om mig själv. Träning varken hann jag med eller orkade med.

På helgerna var man oftast helt slut efter veckan och var och varannan helg så låg det över en att man ju var tvungen att åka tolv mil för att besöka sina föräldrar. Jag hade också ständigt dåligt samvete för att inte JAG hann med att ringa och /eller träffa alla mina vänner.

Men så en dag bestämde jag mig för att nu skulle jag börja tänka på mig själv.

jag gjorde upp en plan som såg ut ungefär så här:


Jag arbetar min arbetsdag och om jag nån gång arbetar längre så tillhör det ovanligheterna (förutom föräldragrupperna efter arbetstid som ju ingår i vårt jobb men det kompensera vi med att sluta tidigare annan dag eller ta sovmorgon annan dag). Jag lade in en administrativ eftermiddag som är helig en eftermiddag var 14 dag och om jag bokar där så ska det vekligen vara något speciellt. (Det funkar än idag)


Jag bestämde mig för att sluta känna krav på att besöka våra föräldrar och numera åker vi dit kanske en gång i månaden. Ibland varannan månad vilket innebär mer helgtid för varandra och för träningen.


Ja jag började ju faktiskt att träna också. Först futtiga två dagar i veckan men jag såg till att de två dagarna verkligen blev av. Efter ett tag var det så skönt och kul att träna så innan fitnesfighten tränade jag fyra dagar i veckan.


Jag slutade ta på mig ansvaret att jag skulle sköta kontakten med alla vänner.


Idag vet jag bestämt att det är JAG och ingen annan som bestämmer över mitt liv och det viktigaste är att jag mår bra och det gör jag idag : )


Nej nu är det sovdax. Sista arbetspasset för veckan i morgon.

Såååå skönt!!

 

Godnatt!

Kram Vickan
Av Annehlie Eriksson - 20 mars 2013 19:01

 

Nytt försök idag igen då. Tyckte den här bilden passade bra i dag eftersom jag verkligen längtar efter ett varmt och skönt bad nu. I höst lovar jag mig själv att ge mig själv en stor belöning av allt slit jag tagit mig igenom och belöningen ska banne mig då bli ett badkar för det saknar jag så. Ångrar att vi slängde ut det där gamla badkaret för många år sen.


Hur som helst. Idag blev en sån där lång arbetsdag igen eftersom vi efter arbetstid åkte iväg till en förskola och var med på ett föräldramöte där och pratade egenvård för föräldrar och personal där.

Nu har jag precs stoppat i mig ett mellanmål så nu måste jag vänta en timme med träningen så då tyckte jag att det var en perfekt tid att blogga på.

Det här mantrat tycker jag passar bra in på  mig just nu:

 

Det är så jag försöker intala mig nu när jag är i en period då jag tycker att det ibland känns lite tungt. För jag ska inte sticka under stol med att det är jobbigt just de här dagarna när man kommer hem halv sju-sju och sen ska träna. Och då behöver man lite extra envishet i bagaget för att ta sig iväg och bara sätta igång, istället för att tänka "min kropp måste vila". Snart får den vila, 15 träningsdagar kvar nu.


Igår var ny träningsaktivitet den här:

 

 

knäböj med en hantel rakt upp i luften. Den var rätt tung faktiskt. Man skulle se till att man orkade hålla hanteln rakt upp i luften hela tiden och så gå ner i riktigt djupa knäböj.


Dagens övning är den här:


    

en-arms-rodd


Den har jag ju inte testat än eftersom jag inte tränat idag än men jag har ju såklart gjort den tidigare men det var ju ett tag sen nu så den kommer säkert att kännas i armarna den med.


Här kommer en bild på maten jag åt igår. Kyckling med matvete, wokade grönsaker och en kesella klick till.

 

Jag har ju som sagt var söndag som min matlagningsdag och då gör jag två olika maträtter som räcker måndag-torsdag. Praktiskt och det har funngerat utämärkt under den här perioden. Men visst längtar man efter Lina kassen nu men jag kommer absolut att anpassa den efter det här matkonceptet. Nu vet jag ju också ungefär hur mycket pasta,ris,bulgur,matvete, potatis osv jag får äta och ungefär hur stor proteindosen ska vara så det mottot kommer jag att leva efter i veckorna i allafall även sen.


Vad skriver coachen då?


Jo igår skrev han om musik. Alltså att bra musik gör att man presterar bättre och visst är det så. Jag använder mig alltid av musik när jag är på gymet och tränar oavsett om jag springer eller styrketränar. I det här programmet har jag endast använt mig av zumbamusiken och glädjen i zumban är en riktigt härlig endorfinkick kan jag säga. Men så fort det här programmet är över och jag kommer att åka till gymet igen eller bege mig ut i springspåret, ja då åker spotifylistan fram igen.

Men absolut sant...bra musik har en otroligt positiv inverkan på träningen.


Idag lägger han ut lite positiv feedback som han fått av en del fitnessfightare. Det är verkligen inspirerande att så många människor på en och samma gång fått så stor effekt och alla vittnar om samma sak, att de känner sig så positiva och glada : )


På fredag är 2/3 gjorda och på lördag morgon är det dax för att ta fram våg och måttband igen och det ska bli så sjukt spännande att se resultatet på de här 10 dagarna.


Frågeställningarna då.


Frågan dag 16 var:

Vad är det värdefullaste du gett en annan människa?


Den frågan funderade jag ett tag på och kom ganska snabbt fram till att det inte är nån sak iallafall. Det värdefullaste jag gett är nog faktiskt mig själv.

När jag träffade min man och insåg att det finns ingen annan i hela världen som jag hellre vill bli gammal med än med honom. Jag gav honom all min kärlek, alla mina innersta tankar och drömmar. Jag hoppade handlöst rakt ut utan att egentligen veta hur jag skulle landa. Men jag landade mjukt : )

Idag när alla barnen är utflugna och vi bara är två vuxna kvar i huset så är han fortfarande min stora stora kärlek och den jag vill leva resten av mitt liv med och han är också min bästa vän.

Den hemliga medicinen heter:

- Ta hand om varandra ordentligt i småbarnsåren då man annars lätt tappar bort varandra.

- Kom ihåg att säga något positivt till varandra VARJE DAG.

- Tänk på första gången ni träffades och hur det kändes och tänk det ofta!!!!


Dagens fråga igår:

Vad är du mest stolt över vad gäller dig själv?


Utan tvekan mitt driv och min "go for it" inställning. Den har tagit mig långt i mycket. Oavsett vad det har gällt så har jag alltid sett till att nå dit jag strävat. Jag hoppar sällan bara in i saker och ting, jag vill helst ha stenkoll redan innan jag börjat och har alltid en plan för hur jag ska gå tillväga. När sen planen är klar så bara kör jag.

Och som sagt var, mitt driv gjorde att jag min utbildning gick strålande bra, trots att jag var ensamstående med två barn då, mitt driv har också gett mig det bästa jobb man kan tänka sig. Och även nu, i fitnnesfighten, så har jag bra hjälp av mitt driv.

Så den förmågan är jag otroligt stolt över mig själv att jag har och jag tror minsann att min dotter ärvt samma driv minsann : )


Även de gånger som jag handlöst hoppar in i saker och ting, som den där gången i Thailand när jag i ett svagt ögonblick slog vad om att jag skulle hoppa bungujump. Ja då såg jag till att jag gick i land med det också även om jag efteråt undrade om jag helt hade tappat vett och sans. Ha ha.


Dagens fråga är:

Var finner du din motivation?


I det här fallet när jag kör fitnessfighten så behöver jag ingen annan motivation än att titta mig i spegeln. Jag ser en helt ny person där både fysiskt och psykiskt. Det är nu en motivation att gå vidare med kost och träning efter att den här månaden är över.


Däremot så känner jag att jag kan behöva lite extra motivation nu de här sista 14 dagarna för det känns i kroppen nu kan jag säga. Den motivationen finner jag nog helt enkelt i min envishet som inte är av denna värld när jag sätter den sidan till.


Nej hör ni, nu blir det duschen och sen sängen.

Snarkar redan känns det som


   Snart får jag ta ett glas vin och säga till mig själv "fan vad duktig du har varit Annelie. Det här vinglaset är du värd nu!" : )


Kram på er!

Av Annehlie Eriksson - 18 mars 2013 21:43

 

Vilken sida föredrar du? Hanteln eller fjärrkontrollen? För mig är iallafall valet enkelt. Jag har i prinicp skippat tv:n på vardagarna.


Idag blev det en sån där lång 11 timmars dag på jobbet igen. Hade avslutning med en föräldragrupp. Vissa grupper blir speciella för en och det här var just en sån grupp. Jag kommer verkligen att sakna föräldragruppsträffarna med er.


Väl hemma så var det såklart dax för träningspasset.

Ny aktivitet idag var:

 

Reversed crunch!


Träningspasset gick bra som vanligt men måndagarna är lite extra kämpiga då jag har sån lång arbetsdag då men nästa måndag har jag ingen föräldragrupp så då kommer jag hem i tid. OCH i morgon har jag SOVMORGON!!!!!! YIPPIE!!!!


Vad skriver coachen idag då.

Jo han tycker att vi ska lägga till vardagsaktivitet till träningspassen. Här kommer hans förslag:


- Använd alltid trappor om det det är möjligt(på mitt jobb har vi en lång jäkla brant backe upp till entré dörren som jag tar mig upp i varje morgon. Sen blir det "oftast" trapporna upp till nästa plan istället för hissen. Nu under fitnesfighten har jag valt trapporna betydligt oftare än tidigare kan jag säga. Så jag fortsätter med det då)


- Cykla eller promenera till jobbet (nja, har 2,5 mil till jobbet så det rådet hoppar jag nog. Ha ha)


- Lek med ditt barn och var en del av spelet (går inte heller. Har inga små barn längre men jag har ett "bonusbarnbarn" men han bor 12 mil härifrån så den leken får allt vänta. Men sen ska här lekas. Det kan jag allt lova. Med den här energin så blir det mycket lek på agendan sen kan jag säga. Ha ha.


- Stå mycket (jag går och står hela dagarna på mitt jobb. Sitter ytterst lite. Jag hoppar runt och leker med mina BVC barn också kom jag på så där kommer ju faktiskt en hel del lek med barn in kom jag på.


- Fysiskt arbete, trädgård eller snöskottning (Hmm nånting ska väl gubben göra också när jag lagar mat, diskar och tvättar. Ha ha)


Ja ja, summa summarum så tror jag nog att jag aktiverar mig rätt bra förutom träningspassen. Det både räcker och blir över misstänker jag. Så med andra ord, jag kör på som jag gjort hitills, kanske skippar hissen helt då så har jag förändrat nånting iallafall.Dagens fråga?

Vad är det värdefullaste du gett en annan människa?


Gud vilken svår fråga!!!! Tror att jag är lite för trött för att svara på den frågan nu. Jag får tänka på den frågan tills i morgon. Hjärnan funkar inte mer idag ; )


Här kommer förresten lite härliga bilder på min matdag idag.

 


Dagens lunch. Färskpasta och lax med dill och persilja och sallad.


 

Dagens middag. Färskpasta med rökt skinka och wokade grönsaker.


Nej nu är det hög tid att tänka på sängen. Ny dag i morgon.

Jag måste också avsluta det här inlägget med att be om ursäkt att jag lurade er igår med att jag skulle skriva ett viktigt inlägg som jag ville att ni skulle läsa.

Det kommer att komma, men det kom inte igår, och det kommer inte idag heller och det enda det beror på är tidsbrist. Men håll korpgluggarna öppna. För inlägget ska in.


Nej sov gott nu allesammans. Vi ses i morgon igen.


Vickan.


Av Annehlie Eriksson - 17 mars 2013 15:00

 

Hej allihop!

Idag kommer blogginlägget tidigt men jag tänkte att jag skulle hinna med att skriva ett till blogginlägg lite senare ikväll som INTE handlar om min träning. Det kommer att vara ett stort och viktigt inlägg i min blogg som jag verkligen vill och uppmanar alla mina bloggvänner och facebook vänner att läsa.


Men som sagt var, nu var det kost och träning vi skulle prata om igen. Sköna söndag ja. På något sätt har jag alltid haft lite smått panik när söndagen har kommit för då är ju liksom helgen snart slut och den går ju så fort. Men nu har jag kommit fram till att jag istället ska försöka njuta av söndagen mer och inte tänka det första jag gör när jag vaknar på morgonen att helgen snart är slut utan att istället tänka att " oj titta solen skiner och jag har en HEL DAG till ledigt innan jag börjar jobba igen.


Och precis så började min dag idag. Med en lång och härlig sovmorgon eftersom jag av nån lustig anledning blev kvar uppe i tv soffan till två inatt.

Efter en god frukost tog jag min helgpromenad och njöt av solen. Gubben åkte ner till gymet. När jag kom hem så kastade jag på mig träningskläderna och körde vidare med träningspasset.

Ny aktivitet idag var:

   

simning. Man för armarna upp över huvudet och ner längs kroppen samtdigt som man lyfter på huvud och bröst. Den är riktigt skön för ryggmuskulaturen tycker jag.


Jag har märkt att det varierar vilket block som känns jobbigast. För ett tag sen så kändes pass C som ett skittufft pass och då kändes pass A lätt som en plätt men nu när nya övningar som ex armhävningar och sidoplankan kommit in i pass A så känns plötsligt det jobbigast och pass C har jag övat upp styrkan i armarna på så nu känns det ganska lätt.


Huvudsaken är att lusten och kraften finns kvar och viljan och det gör den kan jag lova.

Jag hade ju bestämt mig redan från början att när den här månaden är över så ska jag ta ett brake och vila kroppen en hel vecka innan plan B börjar som jag naturligtvis redan har ett schema på. Det blir mer fokus på springbandet/springspåret då men i en kombination med styrketräning på gymet, fitnessfightens träningsprogram som jag tänker fortsätta att köra hemma och så zumba såklart. Fem dagar i veckan har jag tänkt att träna men vissa veckor kan det reduceras till fyra dagar i veckan också och då får det nog tyvärr bli så att zumban får stryka på foten.

Jag har nämligen upptäckt nu vad konditionspass och styrketräning i en kombination kan göra med kroppen så den kombin vill jag fortsätta att jobba vidare med.  


Frågan är bara. Hur ska jag klara av en träningsfri vecka????? Ha ha. Kommer ju att få abstinens ju. Men jag ska tvinga mig själv att vila för vila behövs nog efter ett sånt här tufft program tror jag.

Mitt motto just nu som jag har som drivkraft är:

 

Det stämmer ju så klockrent att om man inte är villig att hoppa upp ur den där bekväma soffan och bli lite obekväm, ja då når man aldrig några förändringar eller några mål heller. Men om man tar det steget, pinar sig själv i början, så dröjer det inte länge förrän man känner sig bekväm med sitt nya liv och jag kan lova att belöningen och bekräftelesen låter inte vänta på sig och den är så härlig och underbar att njuta av på alla sätt.

Så alla ni som sitter där hemma och fortfaarande bara funderar på att förändra ert liv.

Fundera inte längre. GÖR DET NU!!! Ni kommer inte att ångra er.


Vad skriver coachen idag då.

Jo han skriver GRATTIS till alla oss som fortfarande är med och kämpar. Bara 15 dagar kvar nu!!! Halvvägs alltså. Nu har vi skapat nya rutiner som skapar livskvalite.

Ja, jag trodde ju verkligen att jag hade rätt bra koll på det här med träning och kost men jag måste säga att jag blev positivt överaskad  över hur mycket jag lärt mig om kost, träning och om mig själv också under de här 15 dagarna.


Coachen skriver också några rader om vårt kvinnliga dilemma att vi har menstraution en gång i månaden och då svullnar magen och midjemåttet ökar och vikten automatiskt med så man bör med andra ord inte ta mått och vikt då för då kan det ju ge ett felaktigt svar för att så fort menstrautionen är över så går ju svullnaden ner och vikt och midjemått går också ner. Det visste jag redan men alla kanske inte vet det så en bra kommentar från coachen tycker jag så slipper man få panik för den sakens skull.


Dagens fråga!

Vad ger dig mest lycka?


En ganska lätt fråga tycker jag. Överst på listan står såklart min familj. Min man och mina barn och min mamma som alltid finns där i ur och skur när det blåser kallt.

Förutom det så har jag en del vänner som gör mig lycklig också. Alltid lika kul att träffas oavsett vad vi hittar på. Parta, shoppa, relaxa. Utan vänner stannar livet brukar jag säga : )

Jag har nästan alla mina vänner på håll, alltså vi bor flera mil ifrån varandra så det krävs bra planering för att få till träffarna. Ibland blir det tyvärr lite väl långt mellan träffarna men det har jag också lovat mig själv att bli bättre på. Det gäller ju bara att planera.


 

Men efter fitnesfighten nu så har jag som sagt var både tänkt planerat in en helg när jag ska åka till mina barn och umgås och jag och en av mina bästa vänner som jag inte träffat på jättelänge nu, vi ska också ta en helhelg och umgås och sen har vi ett par andra vänner och vi brukar alltid planera in en träff en gång i månaden men nu fick vi göra ett brake den här månaden på grund av mig. Ha ha. Så vi ska också träffas i April. och i slutet av April åker vi som sagt var till Budapest med ett par andra vänner som vi också försöker träffa så ofta det går. Vi har ett par vänner här i Nora också som det var sjukt länge sen vi träffade nu så  det måste också planeras in.

Ja som ni ser så räcker inte April till. Vi får planera in över två månader istället. Ha ha.


Som grädden på moset så behöver jag väl knappast säga att träningen är viktig för mig också. Utan träning mår jag helt enkelt inte bra. Så det är och har varit under en längre tid en grundpelare i mitt liv.

Och såklart mitt arbete också. Jag älskar mitt arbete och skulle för allt i världen inte vilja byta bort det!

Så där är mina fyra "det som gör mig lycklig!


Nej hör ni ni nu ska jag upp och ta en dusch och sen blir det matlagningsrace i köket. Veckans maträtter ska lags i ordning.

Hinner nog med en kopp kaffe också : )

 

Ha det gott allihop

Vickan!


Ps: Glöm inte bort att titta efter mitt kvällsinlägg sen. Det måste läsas!!!!Av Annehlie Eriksson - 16 mars 2013 21:14

 


Här kommer fortsättningen på det senaste blogginlägget och så här säger coachen idag.


Vårt mål är ju att bränna fett så att musklerna ska synas och för det så krävs hård och intensiv träning. han uppmanar alla oss tjejer att köra så tungt vi bara orkar (just nu så är jag nöjd med den vikt jag har och tanken är att jag nog kör på det en vecka tll och sen uppgraderar jag nog på sluttampen.


Coachen skriver också att vi inte behöver vara oroliga att vi ska få några "killmuskler" för att vi ökar vikterna eftersom vi ligger på minuskalorier hela tiden.


Tänkvärd mening: Muskler väger inte mer än fett. Ett kilo muskler väger lika mycket som ett kilo fett. MEN ett kilo fett tar minst dubbelt så mycket plats.


Hård träning och rätt kost kommer att förändra vår kroppsform skriver han vidare.

Vår kroppsvikt kommer inte att spela så stor roll när fettet är borta sen.


Gårdagens fråga svarade jag ju aldrig på igår men den var ju som ni kanske minns

"Är du duktig att leva i nuet"


Ha ha det slog mig just nu att jag faktiskt den här månaden verkligen levt i nuet men det har nog mest berott på att jag inte haft tid att tänka på något annat än just nuet och kanske det också har varit  ett sätt att ta mig igenom det här tempofyllda livet som jag lever just nu. Hade jag varit arbetslös så känns det iallafall som att det här hade varit en peace of cake för mig. Det är kombinationen jobb /träning/sträng kosthållning som har varit den jobbigaste biten men glöm inte bort hur otroligt positiv de här veckorna ändå har varit och att den också har blivit en positiv start för resten av mitt liv.


Om jag annars är duktig på att leva i nuet? Nej, jag ska bli bättre på det. Jag är nästan alltid väldigt långt framme i min planering men jag ska bli bättre att leva i nuet också.

 


Dagens fråga är:

Hur många beslut tror du att du tar på en dag. Hur många av dessa går på automatik och hur många är medvetna beslut?


Oj du det var en sjukt svår fråga. Jag tar massor med beslut på en dag. Mitt jobb, eftersom jag jobbar med människor, går ut på att ta en herrans massa beslut på en dag. Vilken del som är störst är omöjlig att säga men väldigt många  är såklart medvetna beslut som också är väldigt individuella utifrån familjens behov och problem. Jag har sällan ett svar på problemet direkt utan det växer fram genom gott samarbete med föräldrarna och utifrån barnets behov så det är verkligen medvetna beslut.Många beslut går också på automatik men ju mer jag tänker på saken så är det nog mest medvetna beslut jag gör iallafall.


Nej nu ska jag bara softa och kolla på tv.

Ha en skön lördag kväll allihopa


 Vickan

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ annehlie med Blogkeen
Följ annehlie med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se