annehlie

Alla inlägg under mars 2013

Av Annehlie Eriksson - 15 mars 2013 22:42

   Jodå här hemma kämpas det på och nu är det sjukt härligt med fredag kan jag säga efter den här 46 timmars veckan på jobbet och 1 timmes träning varje dag. Men det hindrade inte mig att köra dagens pass också. Det är tungt nu och övningarna blir bara mer och mer krävande och avancerade så det gäller att ha fokus på vad man gör hela tiden och bara ge järnet hur mycket än kroppen skriker efter vila. Jag kan meddela att efter att träningsvärken i princip varit borta ett tag så är den tillbaks med besked. Armarna känns som bly och jag har fruktansvärd träningsvärk i armar,bröst och rygg. Benen känns möra men det är ändå den del av kroppen som känns mest ok.

Slut på gnället. Dagens nya övning var:

 

sidoplankan. Så här ska man stå så länge man orkar men minst 45 sekunder. När man är klar med en sida så ska man byta till nästa. Jag klarade iallafall en minut.


Idag säger coachen att han kände sig lite bekymrad när han kollade på våra innan foton och såg vår dåliga hållning. Därför är programmet byggt så att vi ska få axlarna i rätt position redan från början. En atletisk hållning är målet. Därför kommer det nu att komma fler övningar för framsida kropp i slutet av programmet. (spännande)


coachen säger också att vi måste vara mentalt starka nu när andra människor börjar ifrågasätta vad man gör och vad man äter. Men vi ska bara köra på som vi gör och när människor runtomkring oss ser resultaten kommer de att ifrågasätta sin egen livsstil.


Jag har redan märkt att det är så att folk börjar fråga och flera st har frågat om de inte kan få det där magiska kost schemat av mig hur man ska äta men då har jag sagt att det inte bara handlar om kosten och att just det här matschemat är ju  uppbyggt på att man tränar just så här tungt och intensivt och det är ju därför det händer saker med kroppen också.

Jag brukar säga "Gå med i fitnessfighten så får ni de resultat ni vill" men då backar de flesta....än så länge. Folk tror inte att det går att kombinera jobb och träning varje dag med sund kost men det är bara en ny rutin att komma in i och när man sen är inne i den så är det egentligen inte särskilt svårt. Träningen blir dessutom nästan som ett gift.

Dessutom så är det ju bara en kort period som man tränar just 7 dagar i veckan.


Coachen säger också att vi automatiskt kommer att inspirera andra människor och sätta igång tankar hos de. De behöver bara en stund till på sig att själv börja sin egen livsstilsförändring. Berätta bara hur ni mår. Det räcker!!!


Det är sant. Den positivitet och energi som jag har nu räcker och blir över åt alla andra känns det som och det ser folk. Det är därför de blir nyfikna på vad det är för dunderkur jag kör. Jag tror att jag har berättat det förut men det var min svärdotter som var med i fitnessfighten innan mig och hennes resultat var helt otroliga. Jag har aldrig sett såna resultat med någon annan metod förut. Så det kändes riktigt spännande när det var min tur att köra igång.


Dagens fråga. Är du duktig att leva i nuet?


Den svarar jag på i morgon tror jag för ikväll är jag sjukt trött och måste nog gå och lägga mig. Men vi ses i morgon igen.


Kram Vickan

Av Annehlie Eriksson - 14 mars 2013 21:42

 

Hejsan svejsan!


Då satt man här igen då, tränad och klar och mätt i magen. Ska strax upp i duschen men tänkte att jag skulle ge er ett blogginlägg först.


Usch den här veckan har egentligen varít rätt tung, inte träningsmässigt utan mer på jobbet. Idag har det varit en stentuff dag med många besök och flera problem att lösa. Så är det när man jobbar som BVC sköterska, då är man mångproblemlösare. Ha ha. Fast det är ju det som är tjusningen med mitt jobb också och så nöjd man känner sig sen efteråt när allt blir bra för familjerna man hjälpt.


Hur som helst så avslutades arbetsdagen med en timmes övertid för hela skrivbordet såg ut som ett slagfält och jag var bara tvungen att få ordning på oredan innan jag åkte hem. Jag har fortfarande en del saker kvar att ta hand om men det får vänta tills i morgon.

Den här veckan har jag redan jobbat 39 timmar och då har jag en arbetsdag kvar!

Tror minsann jag ska flexa lite i morgon : ) Det är jag värd.


Träningen då. Den går bra! Nu börjar jag känna mig bekväm med de tyngre hantalarna också. Men sista delen i passeet är ett riktigt mördarpass. Jag hatar dips och knäböj med hantlar!!!!! Ha ha.


Dagens nya övning var:

 

armhävningar. Nej jag klarade inte att göra armhävningarna så här. Jag kan säga att jag gav upp efter två. Sen gjorde jag resten av "tjejarmhävningar" på knäna men mitt mål är såklart att klara det i slutänden så idag klarade jag ju som sagt var två och så får jag väl försöka med att öka på en till varje dag. Skam den som ger sig : )


Vad skriver coachen idag då. Jo idag skriver han och pushar de som inte blev riktigt nöjda vid vägningen och mått tagningen häromdagen.


Jag har märkt när jag varit in på facebook att flera jämför sig med varandra och blir stressade om de inte fått liknande resultat men det beror ju också på hur man ser ut innan. Är man kraftigt överviktig så går man ju ner massor även i början. Har man bara lite att gå ner så händer det ju automatiskt mindre också i början.

Det var en tjej som hade gått ner 11 cm i midjemått på 10 dagar. Hade jag gjort det så hade jag fått avsluta fitnesfighten för då hade jag typ nått mitt drömmått.


Så vad jag vill säga är att sluta jämför er med varandra. Kämpa på med träningen och håll ut så kommer ni snart att märka skillnad på kläderna om inte annat. Och så får vi inte glömma att vi mår bättre och är gladare och piggare.

Jag var ju lite inne på det igår på dagens fråga och idag tänkte jag faktiskt på det att jag är oerhört mycket mer stresstålig nu och löser problem mycket lättare än tidigare.

Märkligt att det kan bli så bara med hjälp av lite träning och rätt kost.

Nej jag vill verkligen inte förlora lyckokänslan som jag har i min kropp nu.


Coachen säger också att det viktigaste är att man har sina "innanbilder" så man kan se sitt eget resultat sen i slutänden. På slutet är det de som kommer att avgöra vilket resultat man gjort kroppsmässigt.


Han skriver också att det är jobbigt att träna 30 dagar i sträck, planera varje måltid,äta en massa proteiner och köra kondition 85 % av sin maxpuls. Om det hade varit lätt så hade alla varit med i fitnessfighten. Han skriver att vi ska vara stolta över oss själva och tänka på hur bra vi kommer att se ut när de är 30 dagarna är över. (Jag trodde vi skulle köra 31 dagar men det är tydligen bara 30 dagar. Puh en dag mindre. ha ha)


Dagens fråga:

Vad skulle du vilja ha mer av i ditt liv?


Ärligt talat just nu så längtar jag efter att hinna med att träffa mina vänner igen, jag skulle önska att jag hade barnen på närmare håll för de längtar jag ofta efter.

Jag saknar myskvällarna hemma också så att gå från träning 7 dagar i veckan till 4 dagar i veckan längtar jag efter.


Jag längtar lite efter springningen också och ser fram emot att gå in i nästa träningsfas efter fitnessfighten där jag tänker kombinera springningen med styrketräningen och så klart får även zumban alltid plats i ett litet hörn också.

Nästa mål är tjejmilen på 50 minuter. Klarar jag det här så klarar jag det också. Jag ska klara det helt enkelt!!!!!


Kort sagt...en kombination av jobb, träning, hemmamys med mannen, fest med goda vänner och mys med barnen som bor 12 mil bort.

Det längtar jag efter. Och våren såklart...och sommaren...och resan till Budapest i slutet av April.

Nej hör ni ni nu måste jag upp i duschen och sen är det allt dax att fixa mellis till morgondagen och sen är det vyssan lull. Sömnen har jag  slarvat med den här veckan men det ska bli skärpning till nästa vecka. Natti natt!

 





















Av Annehlie Eriksson - 13 mars 2013 22:32

 

Halloj!!

Fattar egentligen inte hur jag kan känna mig så här fruktansvärt pigg och glad för dagarna går verkligen i 130 just nu och normalt sett så skulle jag bli trött, stressad och grinig när paus knappt finns när man har paus. Men istället känner jag mig mer tillfreds med mig själv än nånsin och allt bara går som en dans. Jag löser problem lättare också. Har inte känt mig sur eller irriterad en enda gång sen jag började med den här kuren eller vad man nu ska kalla den för, ha ha. Rena lyckopillret!!!

Visst blir man trött och om kvällarna somnar jag gott kan jag säga. När väckarklockan ringer är det ju inte så att jag hoppar upp ur sängen direkt men jag snozar bara om en gång vilket gör att jag faktiskt kommer upp ur sängen tjugo över sex varje morgon och så fort jag kommit upp ur sängen så är jag ju faktiskt pigg : )


Det blir ett kort inlägg idag. Har som sagt var haft lång dag på jobbet idag med babymassage  som avslutning på dagen.


Halv åtta hoppade jag i träningskläderna och körde igång.

Ny övning idag var som jag nämnde lite igår....

 

Tänk att 1 kg på hantlarna kan göra sån skillnad. Nu har jag värsta träningsvärken i triceps kan jag säga och ryggen med för den delen. Benen ska vi inte prata om. Träningspasset känns som ett halvt maraton just nu men på ett positivt sätt. Jag har energi och det känns kul men jag är helt slut efteråt och svetten sprutar mer än nånsin under passen.

Jodå, nog märks det att vi har gått in i fas två i träningen allt.

Dessutom är jag mer hungrig än tidigare. Som sagt var, maten är inga problem att få i sig i allafall. Nu går till och med tredje mellanmålet ner utan problemet och knäckebrödsmackorna med. Ha ha. Fattar inte att man kan gå ner i vikt och mått genom att äta så här mycket mat!!


Det är ju många som skriver frågor till coachen också och en fråga som han delat med sig av idag är en person som skrivit och frågat om kosten vi äter i fitnesfighten har någon inverkan hormonellt. Hon skulle börja äta antidpressiv medicin alldeles innan hon hoppade på här men nu känner hon sån lycka i magen och bröstet som hon inte känt på länge och det utan piller.


Coachen svarar att rätt kost, träning och vila är grunden till ett balanserat och välmående liv. Med andra ord. Börja inte med piller, kör fitnessfighten!!!!


Han säger också att nu är "the honeymoon over". Nu är vi inne i fitnessfightens period 2 (mellan dag 10-20). Det är då vi börjar bränna fett så det känns och syns. (Jo tack. Känns gör det minsann iallafall kan jag intyga).

Let´s go bara!!!


Dagens fråga.

Hur skulle du kunna undvika stress bättre?

 

Ja så här intensivt med träning och kost skulle jag inte klara av att leva i längden för just nu hinner jag varken med familj eller vänner. Men jag vet ju att det är under en begränsad period men jag vet också att jag vill spara många delar i det jag har lärt mig redan. Träningen vill jag behålla men i reducerad mängd. Jag tror också på idén att äta kostriktigt i veckorna och ha en dag i veckan då jag äter vad jag vill. Det betyder inte att jag kommer att vräka i mig chips och godis och mängder av alkohol. Nej lagom är bäst men att ändå få känna att det finns utrymme att unna sig saker. Det tror jag är stress sänkande. Då behöver man inte längta så mycket efter det i veckorna om man vet att det finns utrymme att äta en skål med popcorn tex en lördag kväll och ta ett glas vin. Och ibland så blir det ju faktiskt en och annan fest också. Om man är ute efter att bara behålla vikt och mått så tror jag som sagt var att man kan tänka så.


Det jag är ute efter är att nu först skapa den där kroppen som jag saknar och som är jag. Det är inte alls långt dit och med lite flyt på vägen så kanske jag når ända fram med fitnesfighten. Då kan jag börja leva efter mottot "sund sex dagar i veckan, onyttig en dag i veckan". Det tror jag skulle sänka min stressnivå och jakten på den förlorade kroppen.

För övrigt så är det ju regelbunden träning och bra kost som gör en glad och som automatiskt sänker stressnivån. Osund kost har motsatt effekt. Det har jag ju vetat hela tiden men nu blev det så  solklart helt plötsligt när jag klev in i fitnesfighten.

Sömn är viktigt också ! Så därför mina vänner...

 


kram vickan



Av Annehlie Eriksson - 12 mars 2013 20:53

 

Tjohej! Idag var träningslusten på topp igen. Skönt! Börjar till och med att bli lite hungrigare om dagarna. Det är absolut inga problem längre att få i sig maten i allafall. Jag blir mätt på portionerna också men jag känner verkligen att tre timmar är absolut max innan jag måste äta igen. Det har kommit nu de senaste dagarna. Undrar om det hänger ihop med att kroppen börjar bränna fett nu istället??? Får hoppas på det : )


Som jag berättade igår så är det ju inte förrän morgondagens midjemått och vikt som gäller men eftersom jag hade räknat fel och ställt in mig på idag så tjuvstartade jag lite och jag kan bara säga att än så länge är jag nöjd : )

Man kan säga så här att om det händer saker i den här takten redan så har jag absolut platt mage vid månadens slut.


Kunde inte låta bli att ta rump måttet också och jodå, mycket riktigt. Även där hade jag minskat. Fast egentligen så är jag ju nöjd med min rumpa så vi får väl se om det blir nåt kvar av den i slutänden. Ha ha. Däremot låren hade det inte hänt nånting med trots alla knäböj som jag kämpat så med. Men skam den som ger sig. Bara att köra på.


Idag hade jag som sagt var sovmorgon vilket var urskönt efter gårdagens stress och press. Skulle in till Örebro på en utbildning om sömn på eftermiddagen

 


så det blev lite snoigt där med att få in alla målen under förmiddagen. Men det gick. Frukost, mellanmål 1 och lunch var avklarad kl. 12.15 då jag fick kasta mig i bilen och fara iväg. Utbildningen kan man dela upp i två delar.


Första delen var spännande. Det var en doktor från sömnenheten som föreläste om sömn, vad som händer under sömnen, alla stadier och varför sömn är så viktig egentligen. Eller rättare sagt som hon sa, sömnkvaliten är viktig. Ja man lärde sig mycket nytt faktiskt.

Andra delen var också bra men mest en bekräftelse på att "det här kan jag, prata med föräldrarna om barnen och deras sömnvanor och sömnbesvär" som ju oftast är ett föräldraproblem och inget problem alls för barnet.


Problemet med utbildningar så här är ju att då rubbas det där förbaskade matschemat igen men efter gårdagens magplask så visste jag iallafall hur jag INTE skulle lägga upp det. Så idag tog jag ett äpple till eftermiddagskaffet när de andra moffade i sig nån chokladgodbit och sen när jag kom hem  från utbildningen så tog jag mina två knäckebrödsmackor som jag inte förbrukat under dagen med två skinkbitar på varje macka och ett glas vatten.

Väntade en timme och sen tränade jag och som sagt....energin var på topp!


Så här ser mitt träningsprogram ut nu:


Först kondition 13 min och då kör ju jag zumba

 

Sen kommer Del A i styrketräningsprogrammet.

 

Pull over 15 reps x 2

 

knäböj med hantlar vid sidan 15 x 2

   

Rotation med böjda ben (ny övning från och med idag) 15 x 2

 

zumbapass igen 10 minuter.



Del B i styrketräningsprogrammet

 

Axelpress rak (fast med armbågarna framåt) 15 x 2


   

Höftlyft med ett ben. 15 x2 på varje ben.


   

crunch med rak rygg.


Del C i styrketräningsprogrammet

 

Dips 15 x 2


 

Breda knäböj. Från och med i morgon kör vi med hantlar men fram tills idag utan hantlar.

15 x 2


 

Statisk crunch så länge du orkar. Idag orkade jag 1 minut och 10 sekunder. Det kändes i magen kan jag säga.


Ja som ni ser så har det skett en del förändringar i tränings schemat under de här 10 dagarna. Nu går vi in i fas 2. Här ska brännas fett. Ha ha. Kör så det ryker är mitt nya motto!


Idag skriver coachen att vi vi har klarat 33 % av fitnessfighten.Han skriver också att det är viktigt att vi äter kolhydrater så vi orkar med att träna hårt i en timme och att det är viktigt att lyssna på kroppen. Om man har ätit enligt programmet och ändå känner sig jättetrött och orkeslös så måste man öka energi intaget lite. Typ ett extra mellanmål. Jag känner dock att det här funkar bra på  mig så jag stannar på mina 1500 kcal.

Han skriver också att det är viktigt att inte gå under 1500 kcal om man vill träna hårt.


Dagens fråga.

Är du ofta stressad och hur hanterar du stress?


 

Jag kan säga att för några år sen tillbaka så hade jag väldigt lätt för att stressa upp mig. Satt ofta kvar på jobbet flera kvällar i veckan för att hinna med allt administrativt arbete och överbokade mig själv med besök. Som ett brev på posten så började jag naturligtvis att känna mig nästan depremerad av min arbetssituation och orkade som följd av detta inte med familjen hemma heller. Och då bestämde jag mig för att nu skulle det ske en förändring. Jag såg till att vara mer snäll mot mig själv och såg till att skapa luckor i schemat för det administrativa arbetet. Som följd av detta slapp jag sitta på "kontoret" och jobba klart efter dagens slut. Föräldragrupperna har vi fortfande efter arbetsdagens slut men det är mest för att få med papporna i grupperna och det känns helt ok. Tiden tar man ut nån annanstans i schemat.


En sak till hände. Jag upptäckte tjusningen med att träna och vad den gjorde med mitt sinne. Jag blev starkare, gladare och mer stresstålig och det är intressant. Så när folk sitter där som pösmunkar i sina soffor och klagar på hur trötta de är eller orkeslösa så brukar jag tänka att "tänk om jag kunde överföra känslan till er hur bra det känns i hela kroppen och sinnet om ni börjar träna". Det är så enkelt att börja må bra igen och du.


DET ÄR DU VÄRD!!!


Nu blev det ett långt blogginlägg idag men i morgon blir det desto kortare för då jobbar jag 11 timmar igen. Föräldragrupp igen, babymassage står på schemat.

 

Kramar Vickan









Av Annehlie Eriksson - 11 mars 2013 22:33

 

Hej svejs!

Ja idag kom dagen då allt inte gick som en dans längre. Jag var rätt sliten efter gårdagens matlagnings maraton. Hade som sagt var en 11 timmars dag på jobbet idag också som avslutades med en helt underbar föräldragrupp. Idag stog det "relationer" som tema på träffen och det diskuterades vilt om ditten och datten kan jag säga så sista övningen hann vi inte med. Den får vi spara till en annan träff. Härligt med föräldragrupper som går i gång så där och diskuterar livligt. Jag tror de gick hem med lite nya ögon att se på idag. Som jag sagt tidigare. Det är skitviktigt det där med att jobba på relationen och inte minst efter att man blivit en liten familj för då är det lätt att glömma bort varandra.


Hur som helst. Jag hade gjort ett litet missöde i dag i mina matberäkningar. Jag åt ordentlig frukost hemma, jag åt mellanmål med kesella och ett äpple och jag åt ordentlig lunch (till och med den där knäckebrödsmackan åt jag) men sen kom jag på att jag hade ett mellanmål för lite med mig till jobbet eftersom jag skulle skifta plats på mellanmål 3 och middag idag. Hur löste jag det?

Ja man tager vad man haver sa den vise.

När det var dax för mellanmål två så fick det bli en till knäckebrödsmacka utan skinka till eftermiddags kaffet (inte mycket till mellanmål, jag vet).

Efter föräldragruppen vräkte jag med god aptit i mig mitt mellanmål tre kan jag säga som bestod av kesella och hallon.


Ilfart hem till Nora där jag kompenserade mellanmål två med 8 skinkbitar och sen var det dax för träning.


Nej ärligt talat jag kände inte alls för nån träning. För första gången kände jag mig aningen omotiverad. Men så såg jag coachen framför mig som sa "träna stenhårt nu för det är nu ni böjar bränna fett. Tränar ni hårt nu så kommer ni uppnå drömmar ni aldrig trott varit möjliga tidigare".


Det funkade! Jag sprang in i sovrummet och hoppade i träningskläderna, fyllde vattenflaskan, fram med svetthanduken och hoppade i zumbaskorna.

 

Så enkelt var man på banan igen : ) Det gäller bara att ínte tänka att man inte orkar. Man bara bestämmer sig och sen så kör man bara.


Jag kan inte säga att energin var på topp det här träningspasset men jag gav fan allt jag hade idag. Dessutom ökade jag ju vikterna på hantlarna idag och det kändes kan jag säga. Nej, härdanefter kommer jag absolut att se till att jag har ordentliga mellanmål med mig till jobbet så jag orkar träna med positiv anda även i fortsättningen och inte bara på envishet och vilja som idag.


Kombinationen en snurrig dag igår, lång arbetsdag idag och dålig pejling på maten blev mitt fall idag. Det är bara att inse. Tänk att vad man äter ska ha sån otrolig makt över hur mycket man kan och orkar prestera. Nästan skrämmande.


Hur som helst, ny övning idag.

Dips

 

istället för tricept press.

I morgon tänker jag lägga ut hela nya programmet här på bloggen hur den här veckans träning ser ut så ni får en helhetsbild av hur programmet förändrats från dag 1. Det är tyngre och jobbigare nu men jag känner också hur muskelstyrkan ökat katastrofalt från dag 1 kan jag säga.


Maten då. Ja den är fortfarande supergod.

Det här åt jag idag till middag

 

Potatisbullar gjord på potatis och morötter och fläskfilé. Salladen till blandades med lite rödlök i också och kesella så det blev som en röra till och mmm vad gott det var. Det får nog bli några favoriter i repris nästa vecka tror jag för en del maträtter är så sjukt goda alltså.


Vad säger coachen idag då?


Jo han säger att det bara är att kämpa på. I morgon efter vår träning så har vi avklarat 33% av fitnessfighten. Det betyder att i morgon efter träningen eller onsdag morgon kan jag ta mått och vikt. Nu hade jag ställt in mig på att det var i morgon bitti och nu kan jag inte hålla mig längre så nu kör jag mått och vikt i morgon bitti som planerat från början.

Det ska bli så sjukt spännande att se vad som hänt.

Att nåt har hänt är jag ganska säker på. Spegelbilden kan inte ha så fel och dessutom när jag satt på mig ett par trosor idag som jag kunnat haft tidigare så sladdrade de bara runt i arselet så de fick jag snabbt byta till ett par andra. Så som sagt var. Nåt har hänt med rumpan ialllafall kan jag säga.


Som jag sa tidigare så kommer jag inte att delge mina resultat här ute på bloggen förrän resan är över och då kommer jag också att lägga ut mina före och efter bilder och så hoppas jag ju såklart att det slutgiltiga resultatet ska sporra även andra att testa fitnessfighten. Men kom ihåg att det inte är fitnessfighten som tränar eller gör maten åt dig. Allting hänger på dig, din motivation ,din drivkraft och din lust att lyckas.


"Allt man vill kbestämmer sig" an man om man bara är mitt nya motto!


Dagens fråga då.

Nämn en positiv egenskap hos dig själv.


Ganska lik frågan i förrgår men då var det ju vilken positiv egenskap andra tycker att jag har. Nu är frågan mer ställd till mig.


Jag tycker att jag är positiv och jag tror att i dagens stressiga samhälle där man har tusen järn i elden så är det viktigt att alltid försöka hitta positiva sidor i allt som händer. För om man ser allt i nattsvart så blir man energilös och depremerad. I mitt arbete där jag träffar barn och familjer hela dagarna och ibland jobbar med ganska svåra och tuffa problem i familjerna så gäller det verkligen att  SE POSITIVT OCH VARA POSITIV.


Nej nu är det sovdax. Men nånting positivt är att jag faktiskt har sovmorgon i morgon bitti. Visst låter det härligt!!!

Sussa gott alla mina vänner

 


kram Vickan


PS: Vilken positiv egenskap har du?






Av Annehlie Eriksson - 10 mars 2013 20:12

 

Ha ha trodde ni på det där eller ; ) Nej men om sanningen ska fram så längtar jag lite efter den dagen jag kan skriva de där orden och mena det också. Nej nej nej jag har inte gett upp men idag har växeln verkligen varit på högsta precis hela dagen från det jag gick upp ur sängen till nu och det är bara att inse att det är precis så här de kommande två söndagarna också kommer att se ut. Ska man vara fin får man lida pin heter det ju så fint.


Började dagen med en repris från igår. En lång och skön promenad. Det var lite kyligare ute idag men det var jätteskönt ändå med lite luft.

Sen var det träningsdags. Den nya övningen idag var

knäböj med hantlar

 

istället för vanliga knäböj.


Det gick bra men jag har inte uppgraderat kilonen än men idag åkte min snälla man in till örebro och köpte mig ett par tyngre hantlar så nu är det bara att köra vidare del två.

Träningen går fortarande alldeles utmärkt och jag tycker fortfareande att det är rent ut sagt skitkul. Hade inte förväntat mig att jag skulle tycka att det var så kul som det är. Jag tror banne mig att jag har hittat ett bra sätt att gilla styrketräning på och det var ju det som var ett av målen med att vara med i fitnessfighten.


Här kommer bild på maten jag åt till middag idag

 

Mmm vad gott det var med lax idag.


Som ni vet så är ju söndagen min laga mat dag för då ska ju arbetsveckans alla lunch och middags lådor göras så jag kan meddela att jag stått vid spisen idag från klockan tre till klockan sju ikväll med två små korta pausar och det var då jag åt mellanmål och när jag drack en kopp kaffe. Ja så ser mina söndagar ut några veckor till framöver men jag kan säga att om jag inte hade lagt upp den här mathistorien på det här sättet så hade jag aldrig gått i land med det här projektet kan jag säga. Tur att man inte har små barn hemma. Det skulle inte funka kan jag säga. All vägning av precis allt man äter är det som tar den mesta tiden.

Jag längtar efter Linas matkasse nu!!!!!!!!!!

Skit i det nu. Bara att kämpa på de här sista tre veckorna. Man får se det från den ljusa sidan att det bara är två såna här laga mat söndagar kvar.


Vad skriver coachen idag då?

Jo han skriver att man tappar mycket vätska den här första perioden eftersom vätska inte har någonting att fästa vid till skillnad mot fettet.

Nästa vecka börjar fettet brännas. När det inte finns kolhydrater som kroppen kan använda så börjar den använda fettet.


Nu börjar man ju förstå varför man hamnat på en platå tidigare när man tränat. Jag har tränat jätteintensivt, 4-5 dagar i vecka. Jag har sprungit, jag har styrketränat och jag har dansat zumba, cyklat. Ja det känns som att jag probat allt. Jag har kört GI och en massa andra konstiga kurer men jag har aldrig någonsin haft sån energi som nu och träningspassen bara dansar jag mig igenom känns det som. Nu inser jag vikten av att äta allt inklusive kolhydrater i form av pasta, bulgur,ris, potatis men i väldigt små mängder och sen massor av proteiner i form av kött, fisk, köttfärs och så en massa grönsaker och BRA och NYTTIGA mellanmål.


Tidigare har jag också syndat på helgerna. Ätit lite onyttigare, tagit nåt glas vin, godis ibland. Det funkar bra om man är nöjd med sin vikt och sina mått och om man är ute efter att behålla vikt och mått som det är så funkar nog en "äta och dricka vad jag vill dag" en dag i veckan alldeles utmärkt. Men i veckorna  sen får man skärpa till sig igen.

Jag har fått en helt annan syn på det här med kost och träning efter bara en vecka. Helt otroligt! Tack fitnessfighten för all inspiration.


Coachen skriver också "Träna riktigt hårt nu så kommer du att nå resultat du bara vågat drömma om tidigare.".


Jag är taggad som fan nu och har sån fruktansvärd lust att ta fram det där måttbandet för jag ser ju redan nu att nånting hänt kring midjan. Frågan är bara vad och stämmer det jag ser eller är det bara en vision av vad jag hoppas på.

På Tisdag morgon får jag svar på den frågan!


Dagens fråga:

Vilka förändringar förväntar du dig mest ifrån. Inre eller yttre?

 

Svår fråga faktiskt. Jag skulle ju ljuga om jag sa att jag inte förväntar mig så stor förändring på det yttre. Men min utgångspunkt i det här är att jag inte är överviktig på något sätt. BMI säger att jag är lagom och jag känner mig rätt lagom också, förutom den där lilla putmagen som inte vill försvinna hur mycket jag än tränar och vilken rätt kost jag än äter känns det som, och låren och kärlekshandtagen i midjan. Jag förväntar mig verkligen att magen är platt när jag är färdig med det här projektet (plattare iallafall) och att fettet på låren bytts ut mot muskler och ja...jag vill ha lite snygga tjejmuskler både här och där. Så kan vi säga. Och jag vill att resultatet ska bli min morot att fortsätta kämpa hårt efter fitnessfighten, men i lite rimligare proportioner.

Men jag förväntar mig också att mitt inre ska förändras...eller....det har redan förändrats. Som jag sa...efter en vecka mår jag bättre än nånsin. Jag känner mig pigg och glad och inspirerad. Självkänslan är på topp redan och kan ju knappast bli sämre känns det som.

Men som svar på frågan får jag nog ändå säga det yttre fast i längden så är det viktigaste att det inre förändras.

Lite luddigt svar kanske men....äh det var en svår fråga att svara på helt enkelt. Jag tror att jag nog förväntar mig lika mycket av både det yttre och inre helt enkelt.

Nej nu blir det till att förbereda sig för en 11 timmars dag på jobbet i morgon. Föräldragrupp i morgon så då blir det lång arbetsdag.

Ta hand om er!


 

kram ar Vickan





Av Annehlie Eriksson - 9 mars 2013 22:37

 

Hej igen alla vänner!

Det är inte varje dag man hinner med att skriva två blogginlägg men idag blev det så. Ikväll har jag som förmodligen alla andra också tittat på melodifestivalen. Jag tyckte egentligen bäst om låten heartbreake hotel men den gillade ju inte resten av Europa så i slutänden var jag rätt nöjd med att det blev Robin som vann. Han gjorde det riktigt bra tyckte jag. Vad tyckte ni?


Som jag lovade i mitt tidigare blogginlägg idag så tänkte jag berätta litegrand om vilken information coachen på world of shape ger oss och vilken fråga som är dagens fråga. Så det tänkte jag skriva lite om i det här blogginlägget.

Men först tänkte jag visa upp lite goda matbilder.

 

Den här goda maten åt jag i går till middag och idag till lunch. Färskpasta, köttfärsröra på world a la shapes vis och sen en kesella klick då som vanligt och lite paprika sallad med pressad citron över. Mmmm vad gott det var alltså. Favorit i repris. Den kommer jag defenetivt att göra fler gånger.


Middagen idag. En slags kycklingrätt med curry och banan i och kesella som blandas i stekpannan tillsammans med kyckligen. Och sen ris till och sallad. Gott men starkt.

 

Detta är en portion så ni förstår nu kanske att det inte alltid är så lätt att få i sig all mat. Idag har jag faktiskt fuskat. Jag har uteslutit knäckebrödsmackan x2 men jag har ett mellanmål kvar som jag tänkte ta nu efter blogginlägget och då får jag väl lägga till en macka där då så ligger jag åtminstone bara en macka back. Ha ha. Ja ni kära vänner det ska bli intresant om man verkligen kan gå ner i vikt och mått genom att äta all underbar mat som man får äta. Men konstigt nog så brukar det gå bra att få i sig maten i veckorna iallafall när man går upp tidigt på morgonen. Det är precis som att kroppen kräver all mat.


Vad säger coachen då?

Han säger att vi har varit duktiga som kämpat en hel vecka idag och att han också vet att alla förväntar sig superresultat redan nu men att så lätt är det minsann inte.

Kroppen börjar nu som smått att vänja sig vid träningen och kosten så om man är lite hungrig så är det helt normalt (hur i hela fridens namn ska man kunna vara hungrig med all denna mat!!)

Coachen säger också att det händer som mest mellan dag 10-20 och att nu bygger vi en grund för de resultat vi vill ha.


Så lite is i magen är det coachen rekomenderar med andra ord. (Dag 10 får vi smygväga oss och ta mått säger han. Spännande och lite pirrigt)


Slutligen säger han att det är dax att lägga i en högre växel och öka tyngd på vikterna (om man känner att man orkar) och ja...jag känner mig redo för det faktiskt så....

 

NU KÖÖR VI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nu ska jag ge er ett litet smakprov på coachens frågor.

Det här är dagens fråga.


Vad är en av dina mest positiva egenskaper, enligt de personer som känner dig?


Jag som har ICDP kurser för mina föräldrar i grupp just om det här med att fokusera på det positiva istället för det negativ fattar direkt vad han är ute efter. Det stärker en att tänka positivt om sig själv och det kan faktiskt driva en att lyckas med precis vad som helst. Jag har genom åren blivit duktig på att hitta positiva sidor hos mig själv.


Men en positiv egenskap hos mig själv som jag absolut tror kommer att driva mig vidare i den här tävlingen det är att jag är 100% fokuserad på det jag gör och noggrann med att göra allting rätt, enligt konstens alla regler och eftersom jag är ett kontrollfreak också så ser jag alltid till att ha allt i sin ordning. Så med andra ord, nästa vecka är redan 100 % planerad. Ha ha.

Ja och ungefär så fungerar jag på jobbet också. Jag har alltid full kontroll (och om jag inte har det så ser jag snabbt till att ordna så det blir så igen) jag är 100 % fokuserad på det jag gör och jag är effektiv och noggrann. Och den beskrivningen passar nog rätt bra på mig eftersom andra som känner mig bra verkar tycka samma sak. I det här fallet hoppas jag att min fokusering och nogrannhet ska se till att jag vinner det där förbaskade första priset som är 21000 kr. Ja andra priset duger också, en träningsresa till Portugal.

Jag vill, jag vill, jag vill så gärna vinna!!!

Men om jag inte vinner så önskar jag verkligen att jag vid månadens slut har skapat mig grunden till en fit kropp : )


Nej nu ska jag gå och fixa det där sista mellanmålet. Ha det så gott allihop och glöm inte bort att fundera ut vilken positiv egenskap dust du har!


 


Kramar vickan


Av Annehlie Eriksson - 9 mars 2013 18:02

 

Tjoho en vecka avklarad med fitnessfighten. Det är nästan så att man kommer att sakna den sen när allt är över om tre veckor. Det stentuffa tränings schemat, spänningen varje dag att kolla "vilken är den nya övningen idag". All coaching och peppning från fitnessfighten som bara gör en än mer motiverad att verkligen lyckas. All information från dag till dag vad som egentligen händer i kroppen när man äter och tränar så här intensivt varje dag. När kan man börja förvänta sig resultat osv.

Så här ser vår coach Jarko ut

 

Han skriver några rader varje dag och sen slänger han ut dagens fråga.

Jag tänkte göra så i fortsättningen att jag skriver litegrand om vad Jarko skriver till oss fightare just idag och så lägger jag ut dagens fråga och mitt svar på dagens fråga.

Nu kan ni ju mitt träningsschema och har ni missat det så är det ju bara att ni backar i bloggen till dag 1 där grundprogrammet finns och från dag 4 så kommer det som sagt var en ny övning varje dag som byts ut mot en gammal övning.

Jag kommer naturligtvis också att skriva en rad om hur det går och hur det känns. Vi får väl se om och i så fall när dagen kommer när jag skriver att "nej nu orkar jag inte mer! Jag är sliten och trött och less på kessela" Ha ha. Än så länge känns det bara bra och kul och kesselan med bär eller frukt är mitt älsklingsmellis. Tänk att nåt så nyttigt kan vara så gott!


Hur har då min lördag sett ut. Jo den startade med en underbar sovmorgon. Klockan ringde halv tio och då var det dax att stiga upp. Dax för frukost. Kollade ut några bra spikar till mitt och mammas v75 system också och skrev en liten handlingslista.

Sol ute idag också.

 

Slängde på mig lite kläder och tog en rask 45 minuters promenad i solskenet. Så skönt. När jag kom hem slängde jag på mig träningskläderna och körde mitt träningspass.

Ny övning idag var:


crunch med rak rygg

   

istället för reversed crunch som jag körde innan.

 

Sen har dagen fortsatt i hektisk stil. Tittat lite trav (men det gick inge bra), tvättat, handlat och nu ska jag till och laga middagsmålet. Det blir kyckling kan jag avslöja.

Då tiden rinner iväg nu så återkommer jag med ett kompletterande blogginlägg senare ikväll med information från coachen, dagens fråga och bild på dagens middag och även gårdagens middag som jag glömt lägga upp här idag.


See You soon!

PS: Melodifestival ikväll. Vem tror ni vinner : )

Kram Vickan

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards