annehlie

Direktlänk till inlägg 17 mars 2013

Dag 15 av 30 med world of shape!

Av Annehlie Eriksson - 17 mars 2013 15:00

 

Hej allihop!

Idag kommer blogginlägget tidigt men jag tänkte att jag skulle hinna med att skriva ett till blogginlägg lite senare ikväll som INTE handlar om min träning. Det kommer att vara ett stort och viktigt inlägg i min blogg som jag verkligen vill och uppmanar alla mina bloggvänner och facebook vänner att läsa.


Men som sagt var, nu var det kost och träning vi skulle prata om igen. Sköna söndag ja. På något sätt har jag alltid haft lite smått panik när söndagen har kommit för då är ju liksom helgen snart slut och den går ju så fort. Men nu har jag kommit fram till att jag istället ska försöka njuta av söndagen mer och inte tänka det första jag gör när jag vaknar på morgonen att helgen snart är slut utan att istället tänka att " oj titta solen skiner och jag har en HEL DAG till ledigt innan jag börjar jobba igen.


Och precis så började min dag idag. Med en lång och härlig sovmorgon eftersom jag av nån lustig anledning blev kvar uppe i tv soffan till två inatt.

Efter en god frukost tog jag min helgpromenad och njöt av solen. Gubben åkte ner till gymet. När jag kom hem så kastade jag på mig träningskläderna och körde vidare med träningspasset.

Ny aktivitet idag var:

   

simning. Man för armarna upp över huvudet och ner längs kroppen samtdigt som man lyfter på huvud och bröst. Den är riktigt skön för ryggmuskulaturen tycker jag.


Jag har märkt att det varierar vilket block som känns jobbigast. För ett tag sen så kändes pass C som ett skittufft pass och då kändes pass A lätt som en plätt men nu när nya övningar som ex armhävningar och sidoplankan kommit in i pass A så känns plötsligt det jobbigast och pass C har jag övat upp styrkan i armarna på så nu känns det ganska lätt.


Huvudsaken är att lusten och kraften finns kvar och viljan och det gör den kan jag lova.

Jag hade ju bestämt mig redan från början att när den här månaden är över så ska jag ta ett brake och vila kroppen en hel vecka innan plan B börjar som jag naturligtvis redan har ett schema på. Det blir mer fokus på springbandet/springspåret då men i en kombination med styrketräning på gymet, fitnessfightens träningsprogram som jag tänker fortsätta att köra hemma och så zumba såklart. Fem dagar i veckan har jag tänkt att träna men vissa veckor kan det reduceras till fyra dagar i veckan också och då får det nog tyvärr bli så att zumban får stryka på foten.

Jag har nämligen upptäckt nu vad konditionspass och styrketräning i en kombination kan göra med kroppen så den kombin vill jag fortsätta att jobba vidare med.  


Frågan är bara. Hur ska jag klara av en träningsfri vecka????? Ha ha. Kommer ju att få abstinens ju. Men jag ska tvinga mig själv att vila för vila behövs nog efter ett sånt här tufft program tror jag.

Mitt motto just nu som jag har som drivkraft är:

 

Det stämmer ju så klockrent att om man inte är villig att hoppa upp ur den där bekväma soffan och bli lite obekväm, ja då når man aldrig några förändringar eller några mål heller. Men om man tar det steget, pinar sig själv i början, så dröjer det inte länge förrän man känner sig bekväm med sitt nya liv och jag kan lova att belöningen och bekräftelesen låter inte vänta på sig och den är så härlig och underbar att njuta av på alla sätt.

Så alla ni som sitter där hemma och fortfaarande bara funderar på att förändra ert liv.

Fundera inte längre. GÖR DET NU!!! Ni kommer inte att ångra er.


Vad skriver coachen idag då.

Jo han skriver GRATTIS till alla oss som fortfarande är med och kämpar. Bara 15 dagar kvar nu!!! Halvvägs alltså. Nu har vi skapat nya rutiner som skapar livskvalite.

Ja, jag trodde ju verkligen att jag hade rätt bra koll på det här med träning och kost men jag måste säga att jag blev positivt överaskad  över hur mycket jag lärt mig om kost, träning och om mig själv också under de här 15 dagarna.


Coachen skriver också några rader om vårt kvinnliga dilemma att vi har menstraution en gång i månaden och då svullnar magen och midjemåttet ökar och vikten automatiskt med så man bör med andra ord inte ta mått och vikt då för då kan det ju ge ett felaktigt svar för att så fort menstrautionen är över så går ju svullnaden ner och vikt och midjemått går också ner. Det visste jag redan men alla kanske inte vet det så en bra kommentar från coachen tycker jag så slipper man få panik för den sakens skull.


Dagens fråga!

Vad ger dig mest lycka?


En ganska lätt fråga tycker jag. Överst på listan står såklart min familj. Min man och mina barn och min mamma som alltid finns där i ur och skur när det blåser kallt.

Förutom det så har jag en del vänner som gör mig lycklig också. Alltid lika kul att träffas oavsett vad vi hittar på. Parta, shoppa, relaxa. Utan vänner stannar livet brukar jag säga : )

Jag har nästan alla mina vänner på håll, alltså vi bor flera mil ifrån varandra så det krävs bra planering för att få till träffarna. Ibland blir det tyvärr lite väl långt mellan träffarna men det har jag också lovat mig själv att bli bättre på. Det gäller ju bara att planera.


 

Men efter fitnesfighten nu så har jag som sagt var både tänkt planerat in en helg när jag ska åka till mina barn och umgås och jag och en av mina bästa vänner som jag inte träffat på jättelänge nu, vi ska också ta en helhelg och umgås och sen har vi ett par andra vänner och vi brukar alltid planera in en träff en gång i månaden men nu fick vi göra ett brake den här månaden på grund av mig. Ha ha. Så vi ska också träffas i April. och i slutet av April åker vi som sagt var till Budapest med ett par andra vänner som vi också försöker träffa så ofta det går. Vi har ett par vänner här i Nora också som det var sjukt länge sen vi träffade nu så  det måste också planeras in.

Ja som ni ser så räcker inte April till. Vi får planera in över två månader istället. Ha ha.


Som grädden på moset så behöver jag väl knappast säga att träningen är viktig för mig också. Utan träning mår jag helt enkelt inte bra. Så det är och har varit under en längre tid en grundpelare i mitt liv.

Och såklart mitt arbete också. Jag älskar mitt arbete och skulle för allt i världen inte vilja byta bort det!

Så där är mina fyra "det som gör mig lycklig!


Nej hör ni ni nu ska jag upp och ta en dusch och sen blir det matlagningsrace i köket. Veckans maträtter ska lags i ordning.

Hinner nog med en kopp kaffe också : )

 

Ha det gott allihop

Vickan!


Ps: Glöm inte bort att titta efter mitt kvällsinlägg sen. Det måste läsas!!!!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annehlie Eriksson - 19 april 2013 20:49

  Hej! Det var några dagar sen jag skrev i bloggen nu men dagarna är milt sagt fullspäckade av arbete och så träning såklart då så jag har faktiskt inte hunnit med att skriva nåt i bloggen på några dagar. Så ska försöka sammanfatta dagarna som gåt...

Av Annehlie Eriksson - 16 april 2013 20:15

  Idag ringde klockan 05.10. Klockan 05.20 klev jag upp ur sängen. Time to run!!! Jag älskar verkligen morgonträningen mest av alla träningspass. Dels känns det skönt att starta morgonen med att vara sund, dels blir man pigg av träning och klara...

Av Annehlie Eriksson - 15 april 2013 19:33

  Styrketäning eller   Löpning. Ja det vete tusan vad jag tycker är roligast nu alltså. Jag som verkligen avskytt styrketräning tidigare. Nu älskar jag att pressa kroppen till det yttersta och köra så musklerna är alldeles möra efteråt. Vad ...

Av Annehlie Eriksson - 11 april 2013 20:45

  Ville bara slänga ut den här bilden som jag stal från fitnesfightens sida ifall det är nån som undrar vad jag håller på med. Det är precis det här jag håller på med, att skafa mig en livsstil som kan vara för alltid.   Ibland blir jag bara ...

Av Annehlie Eriksson - 9 april 2013 22:09


  Studsade nästan upp ur sängen i morse när klockan ringde redan tjugo över fem. Idag var det ÄNTLIGEN dax att inta nya träningsdojjorna och dra ner till gymet och löpa på löpbandet. Jag vet att det är många som inte gillar att springa på löpband,...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards