annehlie

Direktlänk till inlägg 13 januari 2012

Det var ett tufft gympass igår men jag grejade det. Puh!

Av Annehlie Eriksson - 13 januari 2012 14:52


Hello hello!


Vill börja med att tacka mina bloggkompisar för att ni tycker att jag är en inspirationskälla. Jag vill inspirera och jag vill att ni andra också ska känna min glädje och hur jävla bra jag mår just nu. Sen hoppas jag att den glädje, inspiration, styrka och kämparglöd som jag känner just nu ska smitta av sig på er andra också. Jag är mycket väl medveten om att jag just nu är uppe på en het topp och seglar där allt bara går min väg och jag är också mycket väl medveten om att det kommer att komma svackor när jag känner mig mindre motiverad, jag kanske blir sjuk etc etc. Hur som helst, hur slingrig än vägen må bli så kommer ni att få dras med mig tills jag når mitt mål och jag lovar er att även i de värsta svackorna så kommer jag INTE att ge upp. Jag är en fighter och såna kommer igen ; )

Men just nu går allt som på räls som sagt så varför tänka på svackorna då.


 

Igår var det dax för pass nr. 2 den här veckan. Det är ett morgonpass som jag kör innan jobbet och det är mitt tyngsta och längsta veckopass jag har. De här mornarna ringer klockan redan tjugo i sex på morgonen istället för tjugo över sex. Jag är extremt morgontrött ska ni veta så hur jag överhuvudtaget kom på idén med att köra ett morgonpass är för även mig en gåta. Och varje gång gör jag samma misstag. Jag går och lägger mig för sent om kvällen innan och sen är jag dödstrött på morgonen.

Nej det får minsann bli ändring på det nu! Man kan inte lägga sig klockan tov och sen gå upp 5 1/2 timme senare och köra ett stenhårt träningspass. Från och med nu så är det klockan elva som lampan ska släckas kvällen innan det här passet. Det får bli mitt nya löfte.


Hur som helst. Den här morgonen låg jag kvar lite för länge i sängen och när jag väl klev upp så tyckte jag ändå att jag hade skapligt med tid på mig eftersom jag bara skulle klä mig och äta frukost. Inget smink och inget hår att fixa. Jag vet inte hur det gick till men helt plötsligt så blev det väldigt bråttom till gymet. Jag har ju liksom strax över 2 mils bilkörning dit också.


Stormade in på gymet, kastade på mig träningskläderna och tänkte samtidigt ut en plan hur jag skulle hinna genomföra passet effektivast.

 

Uppvärmningen är viktig så det fick bli crosstrainern i 3 min istället för fem minuter men med mer tempo så pulsen ökade ordentligt.

     

Sen var det dax för styrketräningen som brukar ta 45 min. Jag kastade en snabb blick på klockan och tänkte snabbt ut att jag hade tid för 30 min styrketräning. Ok. jag kör så det ryker tänkte jag och så många maskiner jag bara hinner utan vila emellan. Bestämde mig för att börja med armar, axlar och rygg. När det var klart så upptäckte jag till min glädje att jag hade tid över så då blev det några benövningar också. I slutänden så var det faktiskt bara två maskiner som jag inte hann med. kan inte säga att styrkepasset gick som en dans igår precis. Om det sen berodde på stressen, att jag var trött eller var det var det vet jag inte men tungt kändes passet men jag jobbade på så svetten lackade med de kilon jag bestämt och de reps jag kör normalt sett också.

 

Till sist så var det dax för springbandet. Intervall träning var det som stog på schemat. Redan när jag började springa så kände jag att det här blir ett tungt pass. En lite djävul satte sig på min axel och sa "kör ett tisdagspass istället. Skippa intervallträningen och spring 30 min i jämn takt istället" men jag lyckades att vifta bort den där lilla djävulen på axeln, i med lurarna så musiken dånade ut i öronen och sen körde jag intervallpasset tiden ut. De första sju minutrarna kändes ganska tunga men plötsligt så kände jag hur energin sakta men säkert återvände och när passet var klart kände jag mig sjukt stolt över mig själv.

 

Nu hade jag bråttom men magpasset är viktigt så det fanns inte med i universum att jag skulle skippa. Snabbt upp på stolen och sen körde jag mina 24 rep med 32 kilos vikt.


Jag brukar alltid stretcha efter passet men det hann jag inte med nu. Det blev lite benstretching på springbandet men det kan knappt kallas för stretching.


In i duschen, på med kläderna och sen torka håret.....jaha då var det ju förstås precis så en tjej hann före och ta kontaktutaget. Stog och trampade men så kom jag på att jag ju kunde ställa mig bredvid henne och sminka mig lite istället. Hon blev snabbt färdig och då var jag snabbt där med min hårblås.

Inköpte en gainomax

 

och en banan ute i receptionen och sen sprang jag till jobbet som tur är ligger alldeles i närheten av gymet.

Puh vilken morgon men jag är glad att jag genomförde den men det fick också bli en läxa att stiga upp tidigare nästa morgon så jag hinner träna effektivt i lugn och ro, stretcha efteråt och duscha och basta och hämta energi istället för att jäkta på.


I går kväll sen kollade jag igen på mina två nyt favoritprogram

 

mästerkocken och

 

Biggest loser.


Har redan fått några favoritpar där. Fan vad duktiga de är alltså. Tänk att prestera så bra som de gör med denna kroppshydda. Det var ju verkligen sjukt mycket de hade gått ner på 1 vecka flera av de. Visserligen så är det ju allmänt känt att ju mer fett man har att ta av ju fortare går man ner i början och som de sa, den första veckan är det ju mycket vätska som försvinner från kroppen också och alltså inte så mycket fett men ändå. Nej verkligen en stor elgoe ska de ha allihop. De är fan min inspirationskälla. När jag tycker att det är jobbigt på gymet så tänker jag på ryska Olga hur hon står och piskar på deltagarna och då tänker jag att "kan de ge ännu mer så kan fan jag också".


 

I morse var det sol när jag vaknade. Jag har ledig dag idag och jag började med att sova ut tills jag vaknade så klockan var rätt mycket när jag vaknade. Åt en god frukost, lassade in en tvättmaskin och sen trotsade jag det blåsiga vädret och tog en promenad ner till solariet. Det är väl 2-3 km dit ungefär. Alldeles lagomt för en promenad i det här blåsvädret. Sen solade jag i deras intensiv solarium i 12 min och sen gick jag hem igen. Jag har inte solat på år och dagar så det var riktigt skönt faktiskt.


Alldeles nyss så provsmakade jag också på de här som kom häromdagen

 

Jag testade jordgubb idag. Blandade den med 3 dl mjölk och sen in i kylen 15minuter. Shit vad god den var!

Jag hade ju visserligen läst recensionerna men man vet ju hur dietdrinkar smakar liksom. Gott smakar de inte. Men den här blev liksom lite tjock, som youghurt typ och sen låg det fruktbitar i den och den var otroligt smakrik. Jag blandade den ordentligt i en shaker men sen hällde jag upp den i ett glas så jag fick med alla fruktbitar.En portion blandat med vatten skulle bestå av mindre än 100 kalorier. Jag vet inte hur mycket kalorier det blir med mjölk istället men iallafall betydligt mindre än ett mål mat.

Hur som helst. Jag blev nöjd och mätt blev jag konstigt nog också. Kan helt klart tänka mig att byta ut lunchen mot en sån drink ibland så min tanke är väl att jag ska dricka den till lunch nu  utom mina gymdagar för då måste jag nog äta riktig mat till lunch känns det som.


Nej nu ska jag göra ett nytt krafttag här hemma och städa bort julen. Ja städerskan har ju varit här och städat så det behövs ju inte (bara lite dammsugning) men ljusstakar, stjärnor och gardiner ska nu bort.


Ha det bra nu allihop


Ses snart igen


Vickan


    
 
mollan70

mollan70

14 januari 2012 08:41

Oj vad du hann med innan jobbet. Måste säga att du är jätteduktig som kommer iväg till gymet på morgonen. Blev även intresserad av den nya dietdrycken du skrev om. Jag brukar ibland köpa färdiga shake och de är riktigt goda. Däremot de man blandar själv inte går att dricka, slängde en hel förpackning häromdagen i soporna pga av det. Hoppas du får möjlighet att ta det lite lugnt och får njuta av helgen också. Kram på dig.

http://www.metrobloggen.se/mollan70

 
Fenixmona

Fenixmona

14 januari 2012 09:52

Oj, så duktig du är! Jag lägger mig tidigt mellan 20-20.30 men går upp vid ca fyra varje dag, då är jag pigg! Fast gubben som går upp halv tre är ganska sliten när veckan närmar sig sitt slut.
Vilket bra solarum med bara 12 minuters solning...det är ju mördande tråkigt i ett solarium...kramiz!!

http://fenixmonasliv.blogspot.com

 
Gilla

Gilla

14 januari 2012 12:36

Du är säkert en bra inspiratör för många. Du beskriver ju jämt och samt hur mycket du tränar. Jag VILL inte, speciellt just nu sitter jag och vilar ryggen efter att ha dammsugit ett tag. Men jag är inte färdig än.

Sv: Jag känner mej rätt så lagom också med mina drygt 70 kilo på mina 167. Det lägger på sej efter klimakteriet och jag och även maken tycker att jag räcker bra. Inte ens han gillar stora tuttar utan är nöjd med mina små (snart taxöron).

Kram/Gilla

http://trebgilla.blogspot.com

Annehlie Eriksson

15 januari 2012 21:55

Man ska aldrig göra något som man inte vill Gilla och är man dessutom nöjd med sig själv som det är så finns det ju absolut ingen anledning att plåga sig med något man inte vill. Just nu så kämpar jag febrilt med de här sista kilonen men det var nog från början mest för att finna motivationen. Nu gör jag det mest för att jag mår så förbaskat bra med mig själv nu och när jag nått målet gällande vikten så får jag istället hitta ett sätt att fortsätta träna på utan att gå ner i vikt just för att det är det livet jag trivs med. kram Vickan.

 
browneyedgirl

browneyedgirl

15 januari 2012 09:08

Hejja hejja, här har jag just tränat med, härligt, men vissa dagar får man verkligen kämpa med motivationen =) Kramen

http://www.blogg.mama.nu/browneyedgirl

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annehlie Eriksson - 19 april 2013 20:49

  Hej! Det var några dagar sen jag skrev i bloggen nu men dagarna är milt sagt fullspäckade av arbete och så träning såklart då så jag har faktiskt inte hunnit med att skriva nåt i bloggen på några dagar. Så ska försöka sammanfatta dagarna som gåt...

Av Annehlie Eriksson - 16 april 2013 20:15

  Idag ringde klockan 05.10. Klockan 05.20 klev jag upp ur sängen. Time to run!!! Jag älskar verkligen morgonträningen mest av alla träningspass. Dels känns det skönt att starta morgonen med att vara sund, dels blir man pigg av träning och klara...

Av Annehlie Eriksson - 15 april 2013 19:33

  Styrketäning eller   Löpning. Ja det vete tusan vad jag tycker är roligast nu alltså. Jag som verkligen avskytt styrketräning tidigare. Nu älskar jag att pressa kroppen till det yttersta och köra så musklerna är alldeles möra efteråt. Vad ...

Av Annehlie Eriksson - 11 april 2013 20:45

  Ville bara slänga ut den här bilden som jag stal från fitnesfightens sida ifall det är nån som undrar vad jag håller på med. Det är precis det här jag håller på med, att skafa mig en livsstil som kan vara för alltid.   Ibland blir jag bara ...

Av Annehlie Eriksson - 9 april 2013 22:09


  Studsade nästan upp ur sängen i morse när klockan ringde redan tjugo över fem. Idag var det ÄNTLIGEN dax att inta nya träningsdojjorna och dra ner till gymet och löpa på löpbandet. Jag vet att det är många som inte gillar att springa på löpband,...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards