annehlie

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2011

Tänk vad man uppskattar helger när barnen kommer hem nuförtiden. Börjar man bli gammal tro ; )

Av Annehlie Eriksson - 23 oktober 2011 17:02

.....nej skulle inte tro det. Det är nog bara för att jag saknar er så förskräckligt mycket däremellan när man bara får träffa er över datorn eller i telefonen  


Hej allihop!

Ja så här nöjd och glad känner jag mig efter den här helgen. En riktig panghelg har det varit. Ja nu tror ni förstås att jag har varit ute på vift men si det har jag inte, inte den här helgen iallafall. Nej minstingarna har varit hemma och hälsat på gamlingarna ; ) och det har varit en sååååå mysig helg.


Jag ska naturligtvis börja med att berätta vart nånstans vi står idag med min dotterns mage. Jag var ju ganska arg och frustrerad och ilsket trött på vårdens dåliga bemötande när jag skrev sist och efter att min dotter fick ytterligare två kramper på hemmaplan efter att vi kommit hem från sjukhuset så var måttet rågat kan man säga. Jag och hennes pappa var rörande överens om att det var en remiss vi ville ha och det skulle vi banne mig också ordna nu.


Så dagen efter ägnade hennes far 6 timmar i telefonen eller väntades på att telefonen skulle ringa. Tur att han hade en ledig dag från jobbet.

Han ringde först akutvårdsavdelningen där han träffade på en syrra som sa sig inget kunna göra men gav rådet att ringa 1177 (sjukvårdsupplysningen) ?????


(Men hallå ursäkta. Vår dotter har nyss legat inne hos er, vi vill inte rådfråga om vad man gör när man har feber eller ont i halsen. Vi vill veta hur vi ska förhindra att vår dotter behöver åka blåljus in till er med ambulans igen och göra slut på ert morfinförråd!!!!!)


Hennes pappa insåg också att det var en inkompetent person han hade i andra änden men ringde dock 1177 som hon sa. Där drog han hela historien än en gång för en ny person som aldrig mött oss tidigare. Hon förstog dock vårt dilemma till 100 % och höll också med om att det var till en specialist hon måste komma så hon förstog defenetivt inte varför akuten bett oss ringa 1177.


(men det förstog jag. Det var det absolut enklaste och snabbaste sättet att bli av med problemet. Det vill säga min dotter och hennes påstridiga föräldrar)


Hur som helst så hade den här sjuksköterskan ett sant och gott hjärta i kroppen och erbjöd sig att själv ringa akutvårdsavdelningen och prata med de.

Efter det så tog det inte lång tid förrän en annan syrra där ringde upp och i princip bad om ursäkt för den andra syrran och sen ordnade hon så att en kirurgläkare ringde upp.

Han var också jättebra och förstog vårt dielmma direkt och han sa också att hon självklart måste ha en remiss men nu hade ju den andra läkaren redan skrivit remiss till vc så då var enklaste vägen att ringa dit och se till att få en akut tid där för att komma vidare.


Som tur var så gick det att få en telefontid  dit samma dag och även där bemöttes vi av en förstående sjuksköterska med empati. Hon ordnade med en ganska snabb läkartid och i tisdags så gick Caroline dit med sin pappa i täten beredd att fightas. Men det behövdes inte. Läkaren var urgullig, väldigt förstående och när han klämde på magen så sa han att det känns som att det ligger en spänd muskel där. Nåt fel är det iallafall sa han.

Han förstog inte heller grejen med att skriva en remiss till vc men tack vare honom och hans  otroliga empati, hans sätt att se på Caroline, hans sätt att lyssna på henne, tala med henne och visa uppriktigt intresse av hennes problem. Han hade också verkligen läst på hennes journal och kunde saker i hennes historia utan att behöva titta i papperen. Det kallar jag för en intresserad läkare.

Mitt förtroende har växt, ja det hör ni väl.    Tänk vad rätt person på rätt plats och vid rätt tillfälle har stor betydelse.


Under tiden nu så lever min dotter som vilket liv som helst. Hon jobbar, äter, sover och tränar. Men senast idag så fick hon två korta magkramper och igår kom det också några små rackare. Om det stannar där eller inte det får tiden utvisa. Just nu får vi bara vara väldigt glada över att ha kommit så här långt och OM hon i det här skedet skulle åka in akut så skulle hon iallafall bli överflyttad till mag och tarm avdelningen direkt och det känns tryggt.


I helgen har som sagt var hon, hennes pojkvän och Emelie varit här och hälsat på.

I fredags var jag ledig så då startade jag dagen med en UNDERBAR sovmorgon.

Sen ägnade jag några timmar hos frissan så nu har jag lugg igen   

Fredagkvällen viktes åt IDOL

 

Amanda Fondell är min stora favorit. Om jag ska gissa så blir det hon eller möjligen den här tjejen

 

Molly som tar hem hela idolkarusellen. Men mest av allt så hoppa jag och tror på Amanda. F.


På Lödagmorgon vaknade jag och kände mig pigg och utvilad. Så jag packade rakst ner träningskläderna i väskan.

  Hällde i mig en proteindrink och en kopp kaffe och sen drog jag iväg till gymet.

Där körde jag ett av mina vanliga pass. Jag har en träningsstrategi framför mig då mitt mål är att nästa höst springa tjejmilen för andra gången (första gången var år 2003 så det var några år sen) och att denna gång få en bättre tid än förra gången för den gången var jag visst några år yngre men betydligt mer otränad än idag.

Idag springer jag 30 minuter men jag går två st. två minuters pass mitt i passet då jag passar på att dricka vatten och sen avslutar jag med 2 minuters gång. Så springpasset blir 24 minuter långt.

Jag kan springa 30 minuter i ett sträck om jag vill.(Samma dag Caroline fått sin tid till mag och tarm sprang jag i ett sträck ännu längre. Dels av glädje, äntligen kändes det bra i min mage. oron var lite mindre. Dels så behövde jag springa av mig den ilska och frustration som jag burit inom mig så länge) så med andra ord, jag vet att jag kan. Jag vill bara inte skynda på utan ta det mer strategiskt. och nu har jag en plan i mitt huvud som jag tror ska funka himla bra. Och jag är så taggad,

Jag styrketränar också parallelt 2 ggr/veckan och eftersom jag också dansar zumba 1ggn/veckan så är ju det också en slags styrketräning.

Jag får återkomma till det tänkta träningsprogrammet sen.


Lördagen avrundades med en tur in till Örebro där vi tittade på bion Svensson Svensson. Den var riktigt kul.

När vi kom hem därifrån så stack barnen iväg ut på vift för att träffa vännerna så då blev vi ensamma hemma i soffan. Men det gjorde inget.

Jag var ut på datorn en sväng och hittade det perfekta stället för oss att fira vår femte bröllopsdag på. Men det berättar jag också mer om sen ; ) Det är iallafall ingen storstad, det bara osar lugn och ro och ta hand om varandra vistelse.


Idag har jag tagit en lång och rask promenad ute i den härliga solen, ätit en god middag ihop med familjen och nu har barnen åkt hem och lugnet är åter i lilla Nora och hemma hos familjen Eriksson   


Nu blir det lugn tvkväll i soffan ikväll och så får man ladda för en ny arbetsvecka och en ny träningsvecka.


Ha det så gott allihop!

 

PS: Nu glömde jag ju berätta om vår roliga Cinderella kryssning som vi var iväg på förra helgen men jag får väl försöka att komma ihåg att berätta lite mer om den i nästa blogginlägg!

    
 
Sita

Sita

23 oktober 2011 18:37

Hoppas hon slipper hamna med blåljus igen Kram

http://siitasblogg.blogspot.com

 
Gilla

Gilla

23 oktober 2011 22:15

Ett sån elände din dotter har. Så underligt att man inte kan befria henne från smärtorna för gott. Att det ska behöva vara så omständigt att få tid och råd. Men alla kan ju inte vara proffs i att bemöta patienterna. Jag lider med er och hoppas att det ska gå bättre den här gången.

Sv: Ja, Baloo har verkligen växt på ingen tid. Det går så fort. Jag blev helt förbluffad, när han hoppade upp i sängen till mej. Men det blev en lång kramstund. Jag vill ju inte att han ska vänja sej med att vara i sängen, så jag puttade lite försiktigt på hans ena ben, så han halkade ner med benen på golvet. Sen klarade han sej ner med frambenen också.

Jag har sett lille Charlie från vårt fönster tidigare, så det var jättekul, att få se honom på nära håll.

Kram/Gilla

http://trebgilla.blogspot.com

 
anniepiie

anniepiie

24 oktober 2011 09:15

Jag hoppas oxå på amanda f för hon är inte som alla andra! :) Härligt att vakna upp så pigg att man kan dra iväg till gymet! ;) SV: tack, det bev jättegott! :) ahh precis, att det sker en förändring! :) ha en bra dag nu. kramar

http://anniepiie.blogg.se

 
ingela

ingela

24 oktober 2011 21:22

Hoppas det löser sig nu med dottern, måste vara oroligt. Tack för titten hos mig. Kram

http://ingelaaqvistbloggar.blogspot.com

 
mollan70

mollan70

24 oktober 2011 22:20

Hej
Skönt att det börjar ljusna på sjukvårdsfronten. Hoppas nu bara att hon får den hjälp som hon behöver. Jag var själv till akuten förra söndagen utan att bli insläppt. Det var giftcentralen som rådde mig att åka dit eftersom jag olyckligt nog fått stänk av klorrent i ögat, visserligen utsätt i vatten men ändå, först skulle jag skölja ögat i 15 min men sedan ta mig till akuten.. Akuten och jouren tog inte emot utan svarade bara att de brukar be patienten behandla med salvan Noviform. Så ingen har tittat på mitt öga, nu syns det inget men det känns torrt och grusigt. Jag smörjer och använder ögongel för mkt torra ögon. Man undrar var vården är påväg.

http://www.metrobloggen.se/mollan70

 
Veiken

Veiken

25 oktober 2011 18:08

Jag känner så väl igen mig.Det är underbart när ungarna kommer hem, men jag vill inte att dom ska flytta tillbaka. Skulle det bli en akutsituation så... :)

http://www.veiken.se

 
browneyedgirl

browneyedgirl

26 oktober 2011 08:18

Hej sötis =) Jag hoppas innerligt att hon slipper åka med blåljus igen. *Och jag är glad att ditt flrtroende växte lite igen. Det finns underbaringar där ute fortfarande, bara mer sällsynta. Kram så länge =)

http://www.blogg.mama.nu/browneyedgirl

 
Anita Lundwall

Anita Lundwall

28 oktober 2011 11:30

Tittade in för att kolla hur det går för din dotter. Det verkar som ni är på rätt väg Mage& tarm där är de kanon bra.Hoppas allt löser sig till slut.
Ha en trevlig Helg
Anita Lundwall

http://htisalaya.bloggplatsen.se

Annehlie Eriksson

28 oktober 2011 23:59

Tack snälla Anita. Ja det känns som om det är rätt ställe för henne att komma till.

 
Margit

Margit

2 november 2011 00:34

Förtår att det är jobbigt för dotten med hennes mge och fruktansvärda kramper och smärtor!! Jobbigt när man inte riktigt vet varför..
Och dessutom mötas av oförstående och otrevlig personal!! Hoppas att det nu ordnar sig..och att dom kan hjälpa henne nästa smärttillfälle..och få veta VARFÖR smärtorna kommer!!
Kram!!!!

http://margiholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annehlie Eriksson - 19 april 2013 20:49

  Hej! Det var några dagar sen jag skrev i bloggen nu men dagarna är milt sagt fullspäckade av arbete och så träning såklart då så jag har faktiskt inte hunnit med att skriva nåt i bloggen på några dagar. Så ska försöka sammanfatta dagarna som gåt...

Av Annehlie Eriksson - 16 april 2013 20:15

  Idag ringde klockan 05.10. Klockan 05.20 klev jag upp ur sängen. Time to run!!! Jag älskar verkligen morgonträningen mest av alla träningspass. Dels känns det skönt att starta morgonen med att vara sund, dels blir man pigg av träning och klara...

Av Annehlie Eriksson - 15 april 2013 19:33

  Styrketäning eller   Löpning. Ja det vete tusan vad jag tycker är roligast nu alltså. Jag som verkligen avskytt styrketräning tidigare. Nu älskar jag att pressa kroppen till det yttersta och köra så musklerna är alldeles möra efteråt. Vad ...

Av Annehlie Eriksson - 11 april 2013 20:45

  Ville bara slänga ut den här bilden som jag stal från fitnesfightens sida ifall det är nån som undrar vad jag håller på med. Det är precis det här jag håller på med, att skafa mig en livsstil som kan vara för alltid.   Ibland blir jag bara ...

Av Annehlie Eriksson - 9 april 2013 22:09


  Studsade nästan upp ur sängen i morse när klockan ringde redan tjugo över fem. Idag var det ÄNTLIGEN dax att inta nya träningsdojjorna och dra ner till gymet och löpa på löpbandet. Jag vet att det är många som inte gillar att springa på löpband,...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards