annehlie

Alla inlägg under mars 2011

Av Annehlie Eriksson - 12 mars 2011 11:10

  

Idag får man nästan vårkänslor när man tittar ut. Solen skiner och det är plusgrader ute. Visserligen är marken fortfarande väldigt vit men det känns iallafall att våren är på väg med stormsteg nu. Tror banne mig att jag ska ta mig ut på en liten promenad idag.

 

Ikväll ska vi ju hem till Jessica och Stefan och ha lite trevligt. På vårt BVC är vi bara två ordinarie sköterskor som jobbar och de flesta föräldrar känner oss bägge lika bra trots att området är uppdelat i två olika distrikt. Vi är väldigt tighta på jobbet och känner nog varandra  utan och innan. Kan prata med varandra om det mesta och fast vi aldrig träffas privat så känns Jessica som en av mina bästa vänner. Vi brukar skoja och säga att det är därför vi aldrig träffas privat för vi får nog av varandra på jobbet : )

Nu ska det bli av iallafall, en privat träff där till och med våra män får närvara. Ha ha.

 

  

Visst längtar man efter sommaren när man ser den här bilden. I år ska jag ha semester fyra veckor i sträck för första gången. Det ska bli sjukt härligt. Under de veckorna ska vi inte göra något speciellt, mest åka runt lite på olika ställen i landet och BARA VARA!

 

Sen är det en vecka planerad i augusti också och då är det tänkt att vi ska åka till Cypern. Det är inte helt spikat eftersom vi har planer på att följa med våra goda vänner Veijo och Pon till Thailand nästa vinter i februari/mars nån gång och vi är inte helt säkra på att vi har råd med både och men jag hoppas att det ska kunna gå att ordna så att vi kan komma iväg både till Cypern i sommar och Thailand nästa vinter. Annars får nog kanske Thailand bli prioriterat.

  

 

Veijo och Pon har ett eget hus i Thailand där även Pons son med sin lilla familj bor så där ska vi väl bo bland annat men sen har Pon även en dotter i Phuket så vi kommer även att bo i närheten där nånstans. Veijo och Pon har bra koll på billiga med bra boenden. Sen kommer vi att åka runt en del också. Tanken är bland annat att vi ska följa med hem till hennes föräldrar som bor ute i bushen och då ska jag även följa med henne till stället där "riktiga buddha" håller till.

Ja det ska bli spännande att få följa med på en liten annorlunda resa.

Det blir naturligtvis mycket bad och sol också och shopping. Hi hi. Man kan ju inte åka till Thailand utan att shoppa!

Det ser vi verkligen fram emot jag och älsklingen. Lite tid över till varandra. Det behöver vi just nu!

 

Nej nu är det dax att hoppa ur morgonrocken och ge sig ut i det vackra vädret.

 

Kram på er allihop

 

Vickan

Av Annehlie Eriksson - 10 mars 2011 22:02

  


Hello!!!!

 

Fy sjutton vad det skvalar ute nu. Regn, regn, regn. Men bättre det än snö iallafalll. Men nu blir det väl skithalt ute säkert. Hmm. Ja bara den här förbaskade snön ville smälta bort nu så man kan börja ana lite vår så skulle jag vara glad.

 

Förra helgen var vi förresten på ålandskryssning med ett par vänner till oss

Johanna och Stefan.

Vi åkte med cinderella och det var verkligen en riktig partybåt men det vete sjutton om inte Birka paradise är mer partybåt ändå. Hur som helst. Smörgåsbordet var sju gånger bättre än birka paradise så det gick kanske jämt ut : )

Dagen efter så var vi på båtens spa och spat på Cinderella måste jag verkligen berömma för det var jättemysigt med två bubbelpooler, bastu, ångbastu och ett stort relaxrum med vilstolar och gratis kaffe/the/jouice att ta. Man fick även ett litet spakit och en badrock att strosa runt i. Jo det kan nog tänkas bli ett nytt försök med Cinderella för att se om partyt är bättre på Birka eller inte : )

 

Hur som helst. I helgen är vi bortbjudna till min "ler och långhalm på jobbet" och hennes man. Vi har pratat massor med gånger om att vi måste ses privat nån helg med våra respektive som nästan tjatat mer än oss. Nu har vi fått till en helg så på Lördag ska vi hem till Jessica och hennes man Stefan. Det ska bli jättekul. Vi har tiggt skjuts fram och tillbaka med Carro och hennes pojkvän : ) då de bor ett par mil ifrån oss. Det blir en lagom liten kvällsutflykt på Lördagkvisten.

För övrigt så har jag varit ute på så mycket ståhej den senaste tiden känns det som så det ska bli skönt att ta det lite lugnt under några helger nu.

 

För övrigt så har jagän en gång precis kommit igång med kost och motion igen. Nej inte GI den här gången : ) Hela familjen har faktiskt enats om att testa Linas matkasse. Lina är ju dietist och vet vad man bör äta och hur stora portionerna bör vara så det här att få hem en kasse med fem middagsmenyer varannan vecka kommer att bli perfekt för mig. Jag kör tre Lina middagar första veckan och två den andra och resten av dagarna kompletterar jag upp med en soppdag och lite andra maträtter där jag även utnyttjar mina gamla GI recept som faktiskt är väldigt goda.

Sen Lina kom in i mitt kök är det för första gången riktigt kul att laga mat för recepten är både goda och enkla.

 

I tisdags åt vi kycklingburgare med mango och ingefärsdressing och klyftad sötpotatis.

  

Blandningen sötpotatis och vanlig potatis fick åka in i ugnen medan resten av maten gjordes i ordning.

    

En god sallad med romansalladm gurka och tomat och rödlök.

  

 Till det en dressing gjord på turkisk youghurt, mangochutney och riven ingefära.

Det här är kycklingburgarna gjorda på kycklingfärs, strimlad stekt bacon tullad i sesamfrön. Till kycklingburgarna serverades hamburgerbröd.

Mmmm vad gott det var.

Receptet var klart godkänt kan jag säga. Kycklingburgarna var både godare och mättsammare än hamburgare tyckte jag. Dressingen var jättegod till. Jag var halvförtjust i sötpotatisen. Nästa gång så väljer jag nog lite mindre sötpotatis och lite mer vanlig potatis istället.

 

Igår åt vi meny två i Linas kasse.

Dill och citronpanerad spättafilé med potatis, sallad och rödlöksyoghurt.

Skitgott!!!

Fisken var rullad i hackad dill, rivet citronskal, mjöl och salt. Sen stektes den i några minuter på var sida. Salladen är gjord på purjolök, bladspenat och tomater. Mmm säger jag bara och dressingen är gjord på turkisk youghurt och rödlök.

 

Idag blev det inget Lina recept men tomatsoppan som jag fått recept på från familjecentralen var verkligen jättegott!

 

För övrigt så startade jag morgonen med ett gympass. Strax efter sex var jag på väg i bilen till gymet och där sprang jag 45 minuter på springbandet, simmade några längder i bassängen och därefter tog jag mig en skön stund i bastun innan det var dax att fixa till sig lite innan dagens pass på jobbet. Härligt att vara på gång igen.

 

         

I morgon är jag ledig från jobbet men ska skjutsa in dottern till plugget så hon är där kring nio. Under tiden åker jag till gymet och kör ett kombinerat gym/konditionspass. Därefter hem till helgstädning av huset för att på kvällskvisten avslutas med soffläge framför let´s dance. Innan dess ska naturligtvis ett nytt middagspass med Lina fixas till.

Currygryta med quorn och blomkål samt ris och mango chutney blir det. spännande!

 

Ha det så gott nu allihop ! 

 

Vickan    

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards