annehlie

Alla inlägg under augusti 2010

Av Annehlie Eriksson - 11 augusti 2010 09:19

 


Hej hej!

Andra dagen på min semester. Tiden bara rinner iväg *S*. Idag bär det av mot Avesta och min mamma. Tanken var att vi skulle ha åkt ut i stugan redan idag och rensat inför flytten men då jag skulle till tandläkaren nu på morgonen och min mamma på eftermiddagen så bestämde vi oss för att skippa dagens aktivitete och börja i morgon istället. Mamma hade dessutom varit där igår själv och fått en del gjort.

Så jag åker dit undet eftermiddagen idag istället och så sover jag där ändå i två nätter som det var tänkt från början. Tänkte jag skulle hinna med att åka upp till min son också och säga hej och sen ska jag åka hem till min kompis som det var år och dagar sen jag besökte. De har byggt hus och det ska bli kul att se underverket. Man måste ju passa på när man är i stan.

Frågan är bara hur jag ska stå ut med att bo under samma tak som min mor i två dygn!! Missuppfatta mig inte nu, jag älskar min mor men så fort jag kommer hem så blir jag liksom 15 år i hennes ögon igen.

Precis de här kommentarerna kommer hon att fälla ett flertal gånger... 

 

¤ Du måste äta! Det blir ju ingenting kvar av dig. (Jag äter mamma men bara för att jag äter nyttigt så betyder inte det att jag inte äter)

 

¤ Träna! Vilket trams. Inte undra på att ni blir trötta som ni håller på! (Det där med motion har min mor aldrig förstått sig på och det hjälper inte att jag säger att jag mår bra av att motionera)

 

¤Sätt på dig ordentligt nu när du varit sjuk och gå inte så där tunt. (hon menar tjock tröja när det är sommarvärme. Suck)

 

¤ De där tunna trosorna är väl ingenting att ha. Man får blåskatarr om man inte är varm om baken. (Då menar hon typ tantrosor i mammeluckstil att jag ska ha. Mamma!)

 

¤ Ta en kaka nu. En kaka kan du väl ta iallafall. (En gång för alla! Jag äter inte kaffebröd!!!!)

 

Sen ska jag lyssna på allt skvaller som hänt den senaste tiden (skvaller som inte intresserar mig ett dugg) och det kommer att bli ett elände att rensa ett hus tillsammans med någon som spar på allt lump.

 

Suck, ja som ni hör så misstänker jag att jag är ganska nöjd när jag får åka hem på fredag igen, förmodligen med skavsår i öronen : ) men hon har ett gott hjärta min mor så man får väl stå ut med att hon alltid vet bäst...tror hon iallafalll.

 

ZUMBA!!!!!

 

testade jag igår. Vilken hit! Jag säger bara wow. Ångrar mig inte en sekund att jag beställde hem detta härliga dans paket. Nu ska kurvorna fram *S*.

Det var så kul att jag inte kunde låta bli att träna två gånger igår så det blev nästan två timmar sammanlagt. Ska strax upp igen och köra ett pass. När jag har läst om det här ute på nätet så har det mest fått ros men lite ris från några som tyckt att det var avancerat och svårt. Kan hålla med om att dansen är snabb och utmanande på flera olika sätt och enormt konditionskrävande. Mycket höfter så jag kan tänka mig att midjemåttet rasar med den här metoden. Men en av dvd:erna visar bara alla grundsteg och den är så fiffigt uppbyggd att det är tre tjejer som först visar en kort sekvens hur det ska se ut och sen lär de ut stegen i tre steg. Först väldigt långsamt och i tredje steget väldigt snabbt med mycket höfter. Den dvd:n är nästan en timme lång bara den så alla rörelser tar nog tid att lära sig. 

 I Love It!

Jag kommer att dansa varje dag nu. Min nya motionsform under semestern.

 

Nej nu ska jag gå och titta till min man litegrand som ligger sjuk här hemma och sen blir det en kopp kaffe innan träningen. Ska också kika in på era bloggar lite nu innan.

 

Kram Vickan.

 

 

Av Annehlie Eriksson - 10 augusti 2010 11:57

Jag kan knappt tro att det är sant men nu har jag

 

SEMESTER!

 

Det ska bli så skönt. Jag har bara haft en enda semestervecka i år och det var veckan efter midsommar och efter den här jobbiga sjukdomen som jag åkte på så ska det verkligen bli skönt med fyra veckors semester.

Jag ska börja semestern med massage vilket ska bli jätteskönt. En perfekt avkopplande start på semestern.

 

Det blev en hektisk avslutning i går. Jag jobbade ju bara en dag men det blev ett 12 timmars pass istället och farten jag höll var då minst 120 knyck i timmen kan jag säga. Men det gick bra och jag var nöjd med dagen när jag åkte hem och halvt medvetslös slängde mig i soffan : )

 

Nyss ringde min goa arbetskamrat och berättade om sin 40 årsfest som hade blivit jättelyckad och rolig. Vi ska träffas någon dag och titta lite på hennes kort och snacka lite goja.

 

  

Idag kom vårt zumba fitness paket så gissa tre gånger vart jag kommer att befinna mig ikväll!

 

Kommer förmodligen in lite senare idag och berättar om vårt nya dans program. Nu ska jag äta lite och sen är det snart dax att åka vidare.

 

kram Vickan

Av Annehlie Eriksson - 8 augusti 2010 12:33

  

hallå, hallå!

 

Snart på väg ut att gå men tänkte jag skulle få till ett liten inlägg här ute på bloggen först. Min man och har tagit med sig en vän ut i stugan för att titta på allt skrot där ute om det är något han vill ha. nej han är ingen skrothandlare men man kan nästan tro det ibland *S*. Iallafall så inföll det sig då så att jag får en liten "egendag" här hemma. Det känns ändå rätt ok nu när jag är på benen igen och kan ta mig utanför dörren. igår fick jag till och med stålsätta mig för att inte ta på mig träningskläderna och bege mig upp på övervåningen för ett tränngspass. Det måste ju betyda att jag är frisk!

Har lovat mig själv att ta det lugnt i början nu så det blir mjukstart med promenader och kanske någon enklare dvd skiva, vi får se.

 

Under sjukdomstiden har jag gått ner 2 kg i vikt vilket jag är tacksam över. Då har jag fått en liten kick på köpet. Tänk att midjan uppenbarade sig, ha,ha.

Så nu har jag lovat mig själv att ta tag i de här sista kilonen under semestern så jag kan känna mig fit for fight när vi åker till Cypern.

Men man får ingenting gratis här i livet så det blir till att göra upp ett strikt kost och motions schema som ska följas fram till dess.

Helgerna kommer dock att förstöra en del av upplägget då vi har en del festhelger att se fram emot men det är som det är.

 

  

Tjejerna ringde också och de har nu iallafall kommit fram till stugan på Gotland. Nu har de istället problem med spotify premium som Carro fixat inför resan och då ringer hon hem till sin gamla morsa och ska få mig att fixa till det. Herregud! Det går inget bra kan jag säga. jag får ringa Robin sen få se om han kan guida mig genom djungeln av musik och knappar. Själv tycker jag att de kan krypa i säng och sova lite nu så de orkar med partylivet ikväll istället för att sitta uppe och lyssna på musik nu! De har ju ändå varit vakna hela natten.

 

  

Arbetsdag i morgon. Visserligen den sista på 4 veckor framåt men den kommer att bli hektisk. Jag misstänker att vägningsköerna kommer att bli långa både för och eftermiddag och sen har jag några inbokade besök och telefontid också. Efter arbetsdagens slut så har jag en massa administrativt att fixa med innan semestern. Barn som ska kallas, om möbleringar i kallelser nu när många besök blev inställda. Ja det blir nog en 12 timmars arbetsdag i morgon känns det som men det går an när veckan bara består av en arbetsdag : )

 

  

På tisdag sen har jag fixat välbehövlig massage. Det ska bli skönt

 

Förresten så har jag sovit som en stock inatt utan varken hostmedicin eller sömnpiller. Nu är nog allting på väg att ordna upp sig igen : )

 

Nej nu ska jag ut på den där sköna och härliga promenaden och sen blir det en kopp kaffe när jag kommer hem.

 

Kram Vickan

Av Annehlie Eriksson - 7 augusti 2010 16:15

  


Hej alla mina vänner!

 

Inatt har har jag sovit som en stock. Vaknade och kände mig som prinseesan på ärten : ) Tänk att ett litet piller kan göra underverk. Idag har jag till och med knallat ner till statoil med min dotter. "Herregud vad du knatar på" utbrast hon vid något tillfälle så det måste väl betyda att jag inte tappat alltför mycket av formen då  iallafall : )

Nu ska jag promenera varje dag och om jag känner att jag orkar ska jag försöka lägga in något enkelt litet träningspass under nästa vecka när pc kuren är över.

 

Igår när vi satt och pratade så sa min dotter "nu ska det väl bli skönt med semester mamma" Jaaa sa jag men jag har mycket jag ska göra. Nästa vecka ska jag jobba måndagen, tandläkaren, åka hem till mamma där jag ska sova i några nätter. Vi ska plocka ur huset som vi sålt och om jag hinner så tänkte jag åka hem till min son en vända och hälsa på missarna och hämta ett par tränings dvd:er som jag har där. En kväll tänkte jag åka hem till min kompis och titta på hennes nya hus. Sen på helgen ska vi hem till våra Borlängevänner och bara mysa och spela lite poker. Ska föröka att flika in ett massagepass i veckan också.

 

Veckan efter ska jag börja på en kurs som jag länge velat gått. Det är en meditationskurs hos en tjej som gått som elev hos Terry Evans. Den kommer att pågå hela hösten sen.

 

Sen blir det bloggträff här i Örebro! Det ska bli jättekul. Vi ska bowla, äta gott och fika på svampen och nån slags utgång blir det också. Respektive fick följa med också så då tar jag med mig min man : )

 

En dag ska jag bryta min semester för att gå på kurs också.

 

Sen ska jag eventuellt följa med min dotter på en sak som ett moraliskt stöd men vi får se hur det blir. Det skulle iallafall vara jättetrevligt om det kunde bli så.

 

Helgen innan vi åker till Cypern så är det Nora marken här. Då kommer min son och hans flickvän hit så det blir nog bara att mysa med lite god mat och naturligtvis gå på marknaden. Den är ganska stor så man brukar hitta litegrand på den där marknaden.

 

Iallafall så när jag hade räknat upp allting jag skulle göra på min semester så sa min man "när ska du ha semester då?"

Ha, ha ja det kan man ju fråga sig. Det blir väl på Cypern då för då ska jag bara softa och ta det lugnt. Det lovar jag.   

 

Nej nu ska jag sätta på en kopp kaffe och göra min man sällskap en stund. Han har nyss kommit hem från travet och det gick som vanligt åt helskotta.

 

Kram kram så länge

 

Vickan

Av Annehlie Eriksson - 6 augusti 2010 15:37


Hallojsan!

 

Idag har jag iallafall varit ut en tur med bilen. Dottern ville ha skjuts hem från Lindesberg och jag erbjöd mig att åka. Dels så kände jag att jag bara måste komma utanför de här väggarna en stund, dels så behövde jag upp på jobbet och lämna sjukintyg och checka läget inför måndagen.

Snälla Birgit på lab tog ett CRP på mig också och den var normal igen så nu kan jag ta det här med tröttheten med ro för frisk är jag eller håller åtminstone på att bli. På måndag morgon tar jag sista dosen pc.

Ska börja promenera lite försiktigt i helgen nu så jag kommer igång lite så får jag öka på med motion vartefter jag känner mig piggare.

 

Först måste jag få ordning på det här med sömnen.

  

Önskar så att jag sov så här gott om nätterna. Det brukar jag göra. Brukar aldrig ha problem med sömnen när jag är frisk och jobbar och tränar. Somnar så fort jag lägger huvudet på kudden och sover som en sten natten igenom. Alting har förändrats under de här två veckorna. Har sovit två nätter på två veckor nu och de nätterna har jag sovit tack vare insomningstabletterna. Jag är trött, så trött att ögonen nästan åker igen men jag kan inte somna!!! Jag vet att det låter helt sjukt och det är det också. Sen är jag naturligtvis trött om dagarna när jag inte får nån sömn om nätterna. Somnade två timmar i morse men måste nog lägga mig att vila en stund snart igen.

Nu har jag iallafall bestämt mig för att vända det här med sömnen och har fått råd om att använda mig att insomningstabletterna tre nätter på rad. Det känns skönt, då vet jag iallafall att jag kommer att få sova gott i tre nätter.

 

Måste vila lite nu. Ses sen.

 

Vickan

Av Annehlie Eriksson - 5 augusti 2010 19:38

  


Som sagt var, nu börjar jag känna mig lite piggare och då är det inte alltid så kul att vara ensam : ( Jag är fruktansvärt sällskapssjuk men då jag fortfarande bara orkar med att vara sällskaplig under några få timmar så blir det inte att ringa hem en vän precis *S*. Men ni mina kära vänner här ute finns ju alltid tillgängliga precis när jag orkar och känner för det! Perfekt!

 

Under dagen idag har också min man och min son Robin varit hem och vänt. De håller ju på att köra hem ved idag och nu har de åkt för en timme sen för att hämta hem det andra lasset som är kvar. Vi åt en pizza, eller rättare sagt jag petade i mig en halv (resten ligger i kylen) och så drack vi en kopp kaffe.

Robin fixade till vår nya bärbara dator och jag är jättenöjd med den.

Det enda dåliga var att den där killen på mediamarkt lurade på oss ett mobilt bredband som skulle vara snabbare men som i själva verket var mycket långsammare än vårt trådlösa bredband så vi får se hur vi löser det. Men det trådlösa bredbandet ska vi ha kvar i alllafall.

 

   Min dotter har åkt till sin pojkvän och lämnat sin stackars mor ensam hemma, snyft! Nej då jag bara skojar. Det är såklart att hon ska träffa sin pojkvän innan hon drar till Gotland med tjejkompisarna.

 

Jag måste säga att jag är väldigt stolt över mina barn. De är väldigt unga bägge två men i princip självförsörjande bägge två också. Min äldsta har i princip haft jobb sen han var 18 år gammal och nu har han sökt en fast tjänst där han jobbat i nu flera år och jag håller alla tummar jag kan för din skull Robin. Visst känns det skönt att ha eget krypin utan några lån och ändå ha råd att åka utomlands varje år om du vill!

 

Carro, du har lyckats med det omöjliga. Att med din envishet, framåtanda och kämparglöd tagit dig igenom bloggmassan och plötsligt bli lite av en "star".

Det är nu jag förstår att en blogg kan bli värd pengar och att det i sin tur kan öppna dörren för andra möjligheter. Du har en massa roliga saker framför dig nu. Mitt råd är att ta vara på alla möjligheter och var inte rädd för att öppna nya dörrar som dyker upp på resans gång. Om du inte öppnar de kommer du aldrig att få veta vad som döljer sig bakom de och om de var värda att öppna.

 

TRO PÅ DIG SJÄLV!

 

  

Se dig själv i spegeln och tro på dig själv. Tala om för dig själv och hela världen att du är värd det här, du har jobbat för det här och det är nu som skörden bär frukt. Om jag hade haft den här chansen som ung hade jag aldrig backat, ALDRIG, kan jag säga. Det är bara att vandra vidare på stigen utan att veta vart den bär dig MEN jag finns ALLTID här som ett stöd när du känner dig liten och rädd, när självsäkerheten tar semester eller när du bara behöver stanna upp och fundera lite.

Fundera inte för länge bara, låt nyfikenheten vara en drivkraft och inte en fiende.

 

Jag älskar mina barn och inget gör mig gladare än när det går bra för mina barn. Det är som att vinna högsta vinsten på lotto!

 

Nu ska jag däremot ägna min tid åt att bli frisk. I morgon ska jag hämta min dotter i Linde och samtidigt åka upp med mitt sjukintyg till jobbet och "smyga" in på mitt arbetsrum och bara titta runt litegrand   

Måste ha koll på läget inför måndagen....

 

Har även varit ut på internet och kikat runt lite på olika behandlingar. Hade egentligen lust att åka på något spa under semestern efter den här pärsen men det går ju inte eftersom maken jobbar i veckorna och helgerna är redan uppbokade med husförsäljning, tripp till Borlänge vänner, bloggträff och sen Cypern resan då. Men jag hittade ett ställe här i Nora som gör ansiktsbehandlingar och tänkte unna mig lite  sånt istället. Sen ska jag nog åka in till örebro och göra en kroppsbehandling med lavastenar och en fotbehandling inför semesterresan. Men jag skriver om det mer sen.

 

kram Vickan

 

 

 

Av Annehlie Eriksson - 5 augusti 2010 14:58

  

Hej allesammens!

 

Känner mig fortfarande fruktansvärt trött och det känns som att jag skulle kunna sova 24 h om dygnet. Men det är väl pc som gör att man känner sig så trött. För övrigt så känns det lite bättre.

Det märkliga är som igår när jag var så trött att jag knappt visste hur jag skulle hålla ögonen öppna så kunde jag ändå inte sova. Låg och vred och vände mig i den där sängen och hostan var inte bekymret då. Det kröp i hela kroppen. En olustig känsla. När klockan var två tog jag en sömntablett och sen somnade jag äntligen. Skönt. Ska kurera mig under helgen nu och sen satsar jag på att gå till jobbet min sista arbetsdag på måndag innan semestern börjar. Måste bringa lite reda på skrivbordet på jobbet som jag blev tvungen att lämna i ett kaos.

 

  

Nu har vi iallafall skaffat oss en bärbar dator men den är inte inkopplad ännu. Min man och min dotter var in till Örebro igår och då blev det en Compaq bärbar dator som iallafall verkar bra.

Idag är min man och min son i stugan och hämtar hem en massa ved som finns där och snart kommer de hem hit med vedlasset och då skulle Robin hjälpa oss med att koppla in datorn, antivirus skydd, mobilt bredband och allt vad det är.

Det finns ett bekymmer och det är att alla våra kort ligger på hårddisken på den gamla datorn!!!  Robin skulle kika på om det gick att ta ut hårddisken och sätta in den i en annan dator och försöka få ut korten på DVD skivor. Jag hoppas!

 

Nej ska lägga mig och vila ett tag igen. Det är helt sjukt hur man kan vara så här trött. Har ju i princip sovit hela förmiddagen. Men jag måste vila nu innan hela suven som kallas familj dundrar in här hemma.

 

Kram Vickan

Av Annehlie Eriksson - 4 augusti 2010 13:10

  

Ja det är tyvärr så att jag fortfarande känner mig SJUK!

Febern är som sagt var borta men hostan är ihärdig och alldeles hopplös att bota verkar det som. Igår var min arbetskamrat hit med pulmicort åt mig som jag nu har tagit två doser av men jag vet inte om jag kan ta något mer av den. Jag blev illamående av inhalationen och kände mig nästan lite yr. Hostan känns lika. Suck.

Nej det blir allt att hålla sig inomhus och kurera sig så gott det går.

 

Skulle ha gått på

  

dicenniumfest i helgen (min kompis fyller 40 år) och jag och min man skulle ha varit klädda enligt 50 talet. Men nu blir det inget med det. Min kompis var hit igår med pulmicorten och jag vet att hon jättegärna vill att jag ska bli frisk så jag kan komma men jag vet redan nu att det inte blir så. Jag kan omöjligt bli så frisk på bara några dagar och även om jag skulle känna mig bra mycket bättre så kommer jag att känna mig dödstrött efter den här pärsen. Så jag sa ifrån mig redan nu så slapp hon gå omkring och hoppas. Nu har jag gjort alla täkbara fel som finns för alla andras skull (gått till jobbet sjuk, åkt till Ljusdal sjuk) så nu tänker jag inte gå på en fest sjuk också. Någon måtta får det ändå vara på välgörenhet.

Det enda jag önskar mig nu är att bli frisk så jag kan få njuta av semestern lite och jag längtar efter att få sätta igång att träna igen.

 

Min dotter och jag tycker bägge två mycket om att dansa och alla vet ju att dans är ett av de bästa träningsredskap som finns så nu har vi hittat det bästa träningsredskapet för att få en slimmad kropp : )

  

Zumba heter dans stilen och det är en blandning av rytmiska latina,samba och merengue toner. Naturligtvis så ska vi blanda dans träningen med gymet och annan konditionsträning.Jag längtar sååå tills jag är fit for fight igen. Tänk att man kan längta så efter ett träningspass : )

Längtar nästan lika mycket efter det där dans passet som efter Cypern semestern!

 

Har förresten varit ute och läst olika trådar om just Protaras Fig tree bay där vi ska bo och om hotellet Lantiana Gardens hotell och både platsen och hotellet verkar ha fått bra betyg.

  

Någon av er som varit på Cypern och bott på det här hotellet? I så fall får ni jättegärna skriva en liten kommentar och om ni har några bra tips på vad man ska göra när man är där.

 

Nu ska jag gå och försöka få något i magen. Känner mig lite hungrig.

 

Kram Vickan

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards